Zanimljivosti

ZAŠTO JE KEJT MIDLTON NEDELJAMA ČEKALA DA SAOPŠTI OD ČEGA BOLUJE? Veruje se da postoji samo jedan razlog (FOTO)

Nije nimalo slučajno što je emotivna poruka princeze od Velsa emitovana baš 22. marta

23.03.2024 10:53

ZAŠTO JE KEJT MIDLTON NEDELJAMA ČEKALA DA SAOPŠTI OD ČEGA BOLUJE? Veruje se da postoji samo jedan razlog (FOTO)
Profimedia

Pretpostavljalo se mesecima, a 22. marta je i potvrđeno – Kejt Midlton, princeza od Velsa, boluje od raka i ide na hemioterapije. Spekulisalo se na tu temu i na društvenim mrežama, doduše stidljivo, pa je navodna bračna kriza princeze i princa od Velsa ljubiteljima teorija zavera delovala uverljivije.

Zbog toga je emotivno obraćanje princeze Kejt, snimljeno 20. marta i emitovano dva dana kasnije, delovalo kao šok. Naravno, mnogi su se odmah zapitali zbog čega Palata, ako već ne i sama princeza od Velsa, ovu informaciju nisu obelodanili ranije, već su ćutanjem dozvolili da voljena princeza postane žrtva, kako u tabloidima, tako još više na društvenim mrežama.

 

 

Takođe, mnogi su se zapitali zašto je baš 22. marta supruga princa Vilijama odlučila da obelodani javnosti da boluje od raka.

Kako navode britanski mediji, princeza od Velsa je snimila svoje obraćanje javnosti u sredu, 20. marta, a isto je podeljeno na njenim profilima na društvenim mrežama dva dana kasnije zbog dobrobiti njene i Vilijamove dece.

Princ Džordž, princeza Šarlot i princ Luis juče su otišli na raspust povodom predstojećih uskršnjih praznika i narednih nekoliko sedmica provešće kod kuće sa svojom majkom. Objavljivanje saopštenja princeze od Velsa na prvi dan uskršnjih praznika verovatno je tempirano tako da se njena deca ne bi odmah suočila sa neprijatnim pitanjima druge dece o bolesti njihove majke nakon što je vest objavljena u javnosti.

U duboko emotivnoj video poruci, snimljenoj u sredu u Vindzoru, princeza Kejt Midlton je otkrila da je vest o raku došla kao „veliki šok“ i da su ona i princ Vilijam „činili sve što mogu da to procesuiraju zbog njihove mlade porodice“.

Govoreći sa klupe okružene narcisima i prolećnim cvećem, princeza Kejt je rekla:

- Trebalo nam je vremena da sve objasnimo Džordžu, Šarlot i Luisu na način koji im odgovara i da ih uverimo da ću biti dobro. Kao što sam im rekla, ja sam dobro i svakim danom postajem jača, fokusirajući se na stvari koje će mi pomoći da se izlečim, da izlečim um, telo i duh. To što je Vilijam pored mene je veliki izvor utehe. Kao i ljubav, podrška i dobrota koju su pokazali mnogi od vas mi, takođe, veoma znači - rekla je, između ostalog, princeza od Velsa.

 

 

Kejt Midlton prolazi kroz najteže trenutke u životu. Otkriven joj je kancer pošto je u januaru podvrgnuta velikoj operaciji abdomena na Londonskoj klinici. Kensingtonska palata je saopštila da neće deliti detalje o tome kakvu vrstu raka princeza ima, niti u kojoj je fazi raka i zamolila je ljude da ne spekulišu.

Posle obelodanjivanja vesti da je na lečenju od raka, Kejt je dobila i javnu podršku svog svekra, kralja Čarlsa III koji se i sam bori protiv ove opake bolesti. Kralj Čarls III je istakao da je ponosan zbog hrabrosti svoje snaje i dodao da ostaje u "najbližem kontaktu sa njom".

I odbegli članovi britanske kraljevske porodice, princ Hari i njegova supruga Megan Markl poželeli su princezi Kejt brzo ozdravljenje.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)