Zanimljivosti

MILENA PAVLOVIĆ SE PROSLAVILA KAO MARINA: Ulogu u kultnom filmu "Mi nismo anđeli" ispred nosa je uzela koleginici! (FOTO)

Publika je i dalje pamti po roli koji je odigrala kao studentkinja FDU.

29.02.2024 12:40

MILENA PAVLOVIĆ SE PROSLAVILA KAO MARINA: Ulogu u kultnom filmu "Mi nismo anđeli" ispred nosa je uzela koleginici! (FOTO)
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/bs,Printscreen/https://www.youtube.com/@okpedja

Film Srđana Dragojevića "Mi nismo anđeli" snimljen je početkom devedesetih godina prošlog veka u trenutku raspada bivše Jugoslavije. Uz ovo ostvarenje odrasle su mnoge generacije, a replike iz filma se i danas mogu čuti čak i među mladima koji nisu ni rođeni u vreme kad je film snimljen.

Nikola Kojo odigrao je glavnu mušku ulogu, a pored njega u kultnom filmu zablistala je tada mlada i nepoznata glumica Milena Pavlović (51), ćerka čuvenog reditelja Živojina Žike Pavlovića. Međutim, malo je poznato da je rola Marine zapravo bila namenjena drugoj glumici.

FOTO: Vladimir Lukic

Milenu Pavlović i danas publika pamti po ulozi Marine iz kultnog filma

Publika je pamti po Marini

Milena se proslavila ulogom Marine koja je posle ovog ostvarenja vinula u sam glumački vrh. Ona igra mladu devojku koja slučajno ostaje trudna sa Nikolom (Nikola Kojo), a da bi ga osvojila skovala je pakleni plan sa drugaricom Bubom, koju je dočarala maestralna Branka Katić.

Iako je danas nezamislivo da u ulozi Marine bude bilo ko drugi, malo je poznato da je ova rola zapravo bila namenjena Ivani Mihić, ali je uloga na kraju ipak pripala Mileni koja je tada imala 19 godina i bila je na trećoj godini Fakulteta dramskih umetnosti. 

- I danas, više od tri decenije od filma "Mi nismo anđeli" i dalje me porede sa Marinom i lepo mi je kad mi kažu da se nisam mnogo promenila. Svakako da imam nešto od nje, jer je nemoguće da ne unesete svoju ličnost u neku ulogu, posebno kad ste mladi. Drago mi je što sam deo tog divnog filma, što me ljudi po tome pamte, što su to legendarne replike i što to pripada jednom ružičastom talasu, kako ga je Srđan jednom nazvao, koji je nažalost kratko trajao - rekla je jednom prilikom Milena.

Nakon ovog ostvarenja nizala je uloge u filmovima i TV serijama, ali se čini da nijedna nije odredila njenu sudbinu kao rola Marine. U privatnom životu ona je mama troje dece - ćerki Andrijane i  Olge, te sina Vuka koje je dobila u braku sa kolegom Milanom Čučilovićem.

Ovih dana Milena je ponovo vrlo aktivna u javnosti zbog serije "Trag divljači" u kome igra Sibinku. Serija je bazirana na literarnim delima proslavljenog umetnika i njenog oca Živojina Pavlovića, koji je Đorđu Milosavljeviću, Dimitriju Vojnovu i Nenadu Pavloviću poslužio za kreiranje scenarija.

FOTO TANJUG/Vladimir Šporčić

Milena Pavlović sa kolegana na premijeri filma "Trag divljači"

Iako je istoimeni filma premijerno prikazan pre dve godine, serija će, prema Mileninim rečima, biti drugačija i ima četiri epizode.  

- Interesantno je što se neke tajne koje su ostale misterije u filmu ovde otkrivaju. Neki likovi su dobili drugačiju sliku i njihove linije su zanimljivije, ali bolje predstavljene, više su objašnjene nego u filmu. Dobili su veći prostor i samim tim i veći značaj, i čak je i kraj malo drugačiji - rekla je nedavno Milena. 

Radnja serije i filma "Trag divljači" smešetane je u izmišljenom selu kod Zaječara, a sniman je na brojnim lokacijama širom Srbije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)