Zanimljivosti

HOĆE LI PRINC HARI POSETITI OCA U BOLNICI: Britanci s netrpljenjem očekuju sledeći potez vojvode od Saseksa!

Mlađi sin britanskog suverena zabrinut je za zdravlje tate, ali i Kejt Midlton.

28.01.2024 17:20

HOĆE LI PRINC HARI POSETITI OCA U BOLNICI: Britanci s netrpljenjem očekuju sledeći potez vojvode od Saseksa!
shutterstock.com, Tanjug/AP

Vest da je kralj Čarls III  primljen u londonsku bolnicu gde će biti podvrgnut operaciji zbog uvećanja prostate izazvala je zabrinutost, kako među članovima kraljevske porodice, tako i u britanskoj javnosti.

Poznavaoci prilika na britanskom dvoru ističu da je njegov mladi sin princ Hari koji već 4 godine sa suprugom Megan i decom živi u Americi verovatno bio uplašen za očevo zdravlje. Međutim, kako ističu malo je verovatno da će princ Hari posetiti oca u bolnici. Najverovatnije će Čarlsa tokom boravka u bolnici posećivati samo njegova supruga kraljica Kamila. 

Tanjug/AP

Veruje se da su princ Hari i megan markl privatno kontaktirali kralja Čarlsa i Kejt Midlton

 

Podrška izdaleka

Kako ističu poznavaoci prilika na britanskom dvoru nije uobičajeno da članovi kraljevske porodice posećuju bilo koga u bolnici. Ovo nepisano pravilo je prekršio kralj Čarls koji je posetio Kejt Midlton nakon operacije što se u Britaniji ocenjuje kao velika stvar.

- Hari i Megan su privatno kontaktirali kralja Čarlsa i Kejt Midlton kako bi im preneli svoju zabrinutost za njihovo zdravlje, ali i želje za brzo ozdravljenje. Po svemu sudeći kralja će u bolnici posećivati samo Kamila koja će obaveštavati Harija o njegovom stanju - rekla je Lin Karat dobar poznavalac prilika na britanskom dvoru. 

Ona veruje da bi do porodičnog okupljanja moglo doći nakon što kralj bude otpušten iz bolnice na kućno lečenje. 

- To bi zaista bilo lepo. Bez obzira na sve probleme u prošlosti Čarls i Hari su ipak otac i sin, a vojvoda od Saseksa je svestan da je njegov tata sve stariji i da će biti sve bolesniji. Svi se nadaju da će Hari sa porodicom doći da poseti kralja nakon što izađe iz bolnice - dodala je ona.

Foto: Tanjug/AP, Profimedia

Svi se nadaju da bi Hari i Megan sa decom mogli doći u London da posete Čarlsa nakon što izađe iz bolnice

 

Prema rečima Lin posebno bi bilo lepo kad bi sa Harijem u London došla i njegova supruga Megan Markl i njihova deca.

- Očekujem da bi, kao i u svakoj porodici, Čarls voleo da vidi svoje unuke jer je prošlo dosta vremena. Čarlsova bolest možda je uplašila Harija, pa se nadajmo da će ovo pomoći da se izgladi njihov odnos - zaključila je Lin. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)