Zanimljivosti

KO JE SLAVICA EKLSTON, MOĆNA BOGATAŠICA KOJA JE BACILA BRITANIJU POD NOGE: Venčala je Harisa i Melinu Džinović, a posle razvoda se povukla iz javnosti

Poreklom iz Hrvatske lepotom je osvojila modnu industriju.

27.01.2024 19:30

KO JE SLAVICA EKLSTON, MOĆNA BOGATAŠICA KOJA JE BACILA BRITANIJU POD NOGE: Venčala je Harisa i Melinu Džinović, a posle razvoda se povukla iz javnosti
Profimedia

Slavica Ekleston, rođena kao Slavica Radić, proslavila se kao model pre nego što je postala poznata kao supruga Bernija Eklestonea, bivšeg izvršnog direktora Formule 1. Rođena u Hrvatskoj, Slavica je svojom lepotom osvojila modnu industriju i postala jedan od najtraženijih modela svoje generacije. Sada je ponovo dospela u žižu domaće javnosti kao venčana kuma poznatog para Harisa i Meline Džinović čiji razvod trese estradu.

Naime, kada su se polovinom 2014. godine venčali na jahti „Malteški soko“, Melini i Harisu kumovi su bili Slavica Eklston, bivša supruga vlasnika Formule 1 Bernija Eklstona i biznismen Filip Cepter. Ko je zapravo moćna Slavica koja je osvojila moćnog Bernija i popela se u sam vrh bogatih ljudi u Velikoj Britaniji.

AP Photo/Eric Gaillard, Pool

Slavica i Berni iz perioda ljubavi

Brak sa Bernijem Eklestoneom

Slavica je 1985. godine upoznala Bernija Eklestonea, a njih dvoje su se venčali 1985. godine. Njihov brak privukao je pažnju javnosti zbog ogromnog razmaka u godinama (Bernie je bio 28 godina stariji od nje), ali i zbog činjenice da je Slavica bila znatno viša od svog voljenog. Ipak, njihova ljubav je prevazišla sve prepreke i trajala je punih 23 godine, sve do njihovog razvoda 2009. godine.

Finansijsko nasleđe

Razvod od Bernija donela joj je nasledstvo od skoro 900 miliona evra čime je postala jedna od najbogatijih žena u Velikoj Britaniji. Ovo nasleđe je došlo kao deo Bernijevog dogovora o razvodu, a Slavica je tom prilikom postala poznata po tome što je dobila najveći iznos odštetnog nasleđa u istoriji Velike Britanije.

Humanitarni rad i filantropija

Kada je reč o njenom bogatstvu, Slavica je takođe poznata po svom humanitarnom radu i filantropiji. Nakon razvoda, ona je posvetila deo svog bogatstva različitim dobrotvornim organizacijama i fondacijama, posebno onima koje se bave zaštitom žena i dece.

Porodični život i naslednici

Iako je njen brak sa Bernijem završen, Slavica je ostala posvećena majka svojim naslednicima, ćerki Tamari i Petri. Njih dve su nasledile majčinu lepotu, ali se odlučile za manje eksponirane živote, izbegavajući javni svet slavnih i bogatih.

instagram.com/tamaraeclstone

Tamara Eklston sa ćerkom Sofijom

Novi počeci

Nakon razvoda, Slavica se povukla iz javnog života i posvetila privatnom životu, udaljivši se od medijske pažnje koja je pratila njen brak sa Bernijem. Iako je njihov brak bio predmet brojnih spekulacija, Slavica Ekleston je ostala jaka i nezavisna žena koja je uspela da izgradi sopstveni identitet i ostavi svoj trag u svetu biznisa i filantropije.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)