Zanimljivosti

ZBOG LJUBAVI ZARATILA SA CELOM PORODICOM: Snežana Đurišić je imala burnu mladost, a jedna tragedija promenila joj je život iz korena (FOTO)

Pevačica nije oduvek plovila mirnim vodama.

11.01.2024 19:02

ZBOG LJUBAVI ZARATILA SA CELOM PORODICOM: Snežana Đurišić je imala burnu mladost, a jedna tragedija promenila joj je život iz korena (FOTO)
foto: vladimir lukić

Snežana Đurišić, pevačica narodne muzike, rođena je 1959. godine u Gornjem Milanovcu, ali je veći deo detinjstva provela u Kraljevu pre nego što se s porodicom preselila u Beograd. U prestonici je završila srednju muzičku školu, a već nekoliko dana nakon punoletstva udala se za harmonikaša Slobodana Gvozdenovića.

Zanimljivo je da se Snežani prvobitno nije dopao Slobodan kada su se prvi put sreli ispred jednog studija, a on joj je zviždao na ulici. Međutim, sudbina ih je spojila i nakon što su se ponovo sreli, više se nisu razdvajali. Njihov brak trajao je 36 godina, a tokom tog perioda su zajedno prošli kroz različite životne faze.

Foto: Petar Divac

Snežana Đurišić

- Bila sam maloletna, pa sam morala da sačekam da napunim 18 godina. Počeli smo da se zabavljamo 23. februara, na Slobin rođendan, 6. juna sam napunila 18 godina, a već 11. pobegla za njega. Moji roditelji su bili razočarani u mene, ali i ja u njih. Ipak, to je brzo prevaziđeno i nas dvoje smo se venčali u decembru 1977. godine. To nije značilo da smo radili zajedno, sa mnogim drugim kolegama radio je više, ali nije bio ljubomoran, imao je poverenja i zdrav razum. Jer ako žena hoće, otići će, a uz to, ja sam neko ko ne voli lance. Doduše, jednom smo posle 11 godina braka imali krizu i nesporazume koje smo prevazišli razgovorima. Nije bila u pitanju preljuba, ali ljubav je pobedila, jer samo ona može da održi porodičnu zajednicu. U suprotnom, ne vrede ni milioni, naročito ako se bavite estradom, pogotovo danas - otkrila je pevačica svojevremeno za Espreso.

Nakon venčanja, par je dobio ćerku Maju i sina Marka. U jednom periodu su živeli kod Slobodanovih roditelja, ali su kasnije odlučili da kupe kuću na Dedinju. Snežana priznaje da je gradnja kuće bila izazovna, ali su se zajedničkim naporima izborili da stvore svoj dom i porodičnu harmoniju.Snežaninu i Slobodanovu ljubav prekinula je njegova iznenadna smrt 2013. godine. Tragedija se dogodila u Beču, gde je pevačica imala nastup.

 

https://www.tiktok.com/@snezanadjurisic6_fp/video/7288824860136983814?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7322481475432154630

 

- Surovo je kako je sve ispalo. Dovezao me je do sale gde je trebalo da pevam, još pamtim kako je gledao za mnom. Kao da je znao šta će se desiti. Rekao je: ‘Javi se’ i više ga nisam videla. Da stvar bude još surovija, i naša deca su u tom trenutku bila na nekoj svadbi. Samo veče pre tragedije iz čista mira mi je rekao da ako sve ide redom, a trebalo bi, on kao stariji treba prvi da ode s ovog sveta, pa da mu ja obećam da neću prestati da pevam. Sutra uveče ga nije bilo.Sigurna sam da je predosetio šta će se desiti. Deca su mi tada toliko pomogla da mislim da toga nisu ni svesni. Koliko su u stanju da nam život zaviju u strah i konstantnu brigu, toliko nam kroz ljubav pruže snagu u trenucima najveće slabosti -  rekla je svojevremeno Snežana.

Snežana Đurišić je kroz život prolazila kroz uspone i padove, ali je ostala jaka i posvećena svojoj porodici i muzici. Njena priča je primer istrajnosti i borbe kroz teške životne situacije.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)