Zanimljivosti

ZVEZDA SERIJE ČUVARI PLAŽE PROGOVORILA O NEIZLEČIVOJ BOLESTI: Sve je počelo od tremora u rukama, a onda je usledila dijagnoza koja je sve promenila (FOTO)

Pravio je velike životne planove, a onda se sve srušilo kao kula od karata.

09.10.2023 11:10

ZVEZDA SERIJE ČUVARI PLAŽE PROGOVORILA O NEIZLEČIVOJ BOLESTI: Sve je počelo od tremora u rukama, a onda je usledila dijagnoza koja je sve promenila (FOTO)
Printscreen/www.youtube.com/@VIP_Viewpoint

Majk Njumen, poznat kao “Njumi”, bio je tehnički konsultant na seriji “Čuvari plaže” pre nego što je preuzeo ulogu. Kao obučeni spasilac koji je čak osvojio Nacionalno prvenstvo spasilaca Ironman 1996. godine, Njumen je bio veoma tražen za pomoć u drugim projektima čak i nakon završetka "Čuvara plaže".

Nakon serije, Njumen se bavio nekretninama, nešto što je želeo da više istraži umesto što je godinama provodio radeći na “Čuvarima plaže”. Iako su druge zvezde serije imale pristojne plate, Njumen je otkrio da je zaradio samo deo tih prihoda uprkos tome što se pojavio u više od 100 epizoda.

Godine 2005. Majk Njumen osetio je prvi tremor u svojoj levoj ruci. To će na kraju biti prvi pokazatelj Parkinsonove bolesti. Pored nekontrolisanog drhtanja, simptomi Parkinsonove bolesti uključuju promene u govoru, ukočene mišiće i gubitak pokreta. Nažalost, Njumen je morao da se suoči sa svojom novom stvarnošću.

Printscreen/www.youtube.com/@VIP_Viewpoint

Glumac je neplanirano postao deo glumačke ekipe

Njumen je govorio o životu sa Parkinsonovom bolešću poslednjih 16 godina. Retki glumac koji je igrao spasioca u seriji od 1989. do 2000. godine. Nakon što mu je dijagnostikovana bolest, sve se promenilo za Njumena. “Sve se menja”, rekla je bivša zvezda "Čuvara plaže" koja sada ima 66 godina.

 - Sve one stvari koje ste mislili da ćete raditi sa svojom decom i unucima, slike koje smo planirali da napravimo, svi planovi koje sam imao… su stali - rekao je Njumen.

Njegov prvobizni plan nakon penzionisanja bio je da se preseli na Havaje sa suprugom Sarom i čak su izgradili kuću iz snova. Nažalost, zbog bolesti, morao je da odloži taj plan. Sada provodi penziju u Los Anđelesu umesto na Havajima.

Njumen će otvoreno govoriti o svojoj dijagnozi u predstojećem dokumentarcu "Baywatch: The American Dream" koji takođe sadrži intervjue sa bivšim članovima glumačke ekipe Pamelom Anderson, Dejvidom Haselhofom i Džejsonom Momoom, pruža detaljan uvid u dugotrajni TV fenomen i njegov trajni kulturni uticaj.

Printscreen/www.youtube.com/@VIP_Viewpoint

Majk Njumen otkrio je da ima Parkinsonovu bolest

U svom intervjuu za People, Njumen se priseća kako mu je stvarno iskustvo kao spasioca pomoglo da postepeno stekne veću ulogu u seriji. Seća se kako je davao savete scenaristima emisije o scenama spasavanja na vodi u zamenu za više replika i dobrovoljno se prijavljivao za izvođenje kaskaderskih scena koje drugi nisu mogli da izvedu.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)