Zanimljivosti

ČUVENI GLUMAC BRUTALNO ZLOSTAVLJAN U DETINJSTVU: "Otac mi je bio nacista, meni i bratu je radio jezive stvari"! (VIDEO)

U Netfliksovom dokumentarcu po imenu "Arnolod" proslavljeni holivudski as Arnold Švarceneger je progovorio o brutalnosti koju je preživljavao kao dete, kao i kako je uspeo u karijeri.

07.06.2023 10:58

ČUVENI GLUMAC BRUTALNO ZLOSTAVLJAN U DETINJSTVU: "Otac mi je bio nacista, meni i bratu je radio jezive stvari"! (VIDEO)
Tanjug/AP

Legendarni glumac Arnold Švarceneger (75) otvoreno je progovorio o zlostavljanju koje je pretrpeo u detinjstvu, pre svega od svog oca. Iskreniji nego ikad on je otvorio dušu u Netfliksovom dokumentarcu "Arnold" čija premijera je zakazana za danas. 

Arnoldov otac Gustav bio je odlikovani nacistički vojnik, ranjen u Lenjigradskog bici, a sve svoje frustracije nakon Drugog svetskog rata, kako tvrdi proslavljeni holivudski as, iskaljivao je na njemu i njegovom bratu.

Tanjug/AP

Ulogom "Terminatora" Arnold Švarceneger je zapečatio svetsku slavu 

Brutalan otac

Kako je ispričao čuveni glumac, nije bilo lako odrastati u posleratnoj Austriji uz nasilnog oca.

- Naše vaspitanje je bilo teško. Brutalnost koju su ispoljavali naši roditelji, posebno moj otac Gustav, danas su nezamislivi - iskren je bio Arnold.

Njegov otac je, kako je otkrio, posle rata postao načelnik okružne policije.

- On je bio tiranin. Mene i brata je tukao kaišem. Došao bi u tri ujutru pijan i vrištao po kući. Sećam se kako mi je srce tuklo kao ludo jer sam znao da je mogao u bilo kom trenutku da udari našu majku ili da prebije nas. Mislio je da mora da stvori disciplinu u kući, da moramo da zaradimo doručak - prisetio se Arnold.

Sa ove vremenske distance on veruje da je njegov otac bio ozbiljno bolestan čovek koji je patio od posttraumatskog poremećaja i depresije, a pokazivao je i šizofreno ponašanje. 

- Austrija posle rata postala je zemlja slomljenih ljudi. Mnogu decu su slomili roditelji, to je taj austrijsko-nemački mentalitet. Slomiti volju detetu i naterati ga da se prilagodi - dodao je on.

Tanjug/AP

Arnold Švarceneger bio je 38. guverner Kalifornije

Opsesivna majka

Prema njegovim rečima, majka Aurelija nije mogla da zaštiti ni sebe ni decu od brutalnosti, pa je umesto toga opsesivno čistila kuću. 

- Sve je moralo da bude pod konac i savršeno inače bi i ona poludela - rekao je Arnold.

Međutim, koliko god se njegov otac trudio da ga slomi, to nije mogao.

- Ja nisam bio od one dece čija se volja mogla slomiti. Postao sam buntovnik. Svaki put kad bih dobio udarac od oca jedva sam se suzdržavao da mu ne vratim. Želeo sam samo da odem iz te kuće, iz te zemlje i da postanem neko i nešto, da budem bogat. To mi je pomoglo da preživim - iskren je bio on.

Švarceneger je, kada je napunio 21 godinu, postao međunarodni šampion u bodildingu što mu je otvorilo vrata Holivuda. Proslavio se ulogom Konana Varvarina u istoimenom hit filmu, a onda su počele da se nižu uloge od "Terminatora" do "Istinitih laži".

Glumio je u nekim od najpopulanijih ostvarenja i ostvario san da postane slavan i bogat. Oženio se sa Marijom Šrajver čiji ujak je bio ubijeni američki predsednik Džon Kenedi. U braku su bili od 1986. do 2017. i dobili su četvoro dece. Da li pod njenim uticajem ili ne, Švarceneger je u jednom trenutku ušao u politiku i postao 38. guverner Kalifornije (od 2003. do 2011. godine).

Tada su počele sve ozbiljniji problemu u njegovom braku, koji je na kraju okončan razvodom kad se saznalo da Arnold ima vanbračnog sina Džozefa sa kućnom pomoćnicom Mildred Baena. Ona je decenijama radila u njihovoj kući. 

Priznanje sina

Kako je u dokumentarcu ispričao čuveni glumac, dugo nije ni znao da je Džozef njegov sin.

- U početku smo Mildred i ja pretpostavljali da je Džozef dete njenog muža Rohelija. U početku stvarno nisam znao, ali što je dečak više rastao i bio stariji to mi je bilo jasnije da je moje dete - rekao je on.

Arnold je otkrio i kako je sada već bivšoj supruzi Mariji saopštio da je Džozef njegovo dete.

- Od 2011. išli smo kod bračnog savetnika u pokušaju da spasemo brak. Jednog dana bračni savetnik je rekao: "Danas Marija želi da bude veoma korektna u vezi sa nečim. Ona želi da zna da li si ti Džozefov otac?" Mislim da mi je srce stalo u tom trenutku. Pogledao sam Mariju u oči i priznao joj istinu: "Da, Marija, Džozef jeste moj sin. Očigledno je bila slomljena priznanjem - iskren je čuveni glumac. 

Ubrzo nakon toga Švarceneger je priznao sina, ali to je presudilo njegovom braku i od Marije se zvanično i razveo šest godina kasnije. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)