Zanimljivosti

EVO KAKO DANAS IZGLEDA NEKAD NAJLEPŠA TENISERKA SVETA! Ređaju se komentari: Od vrele plavuše, do domaćice! (FOTO)

Iz tenisa se povukla na vrhuncu karijere, latino zavodniku je rodila troje dece a ni danas se ne zna da li je udata za njega ili ne

28.05.2023 11:01

EVO KAKO DANAS IZGLEDA NEKAD NAJLEPŠA TENISERKA SVETA! Ređaju se komentari: Od vrele plavuše, do domaćice! (FOTO)
Profimedia, Instagram/Printscreen/annakournikova

Ana Kurnjikova (41) je sa samo 16 godina kročila na vimbldovsku travu i lepotom, elegancijom i izgledom supermodela gotovo odmah proglašena najseksepilnijom teniserkom svih vremena. Na vrhuncu karijere bila je osma na WTA listi i najguglanije ime u istoriji.

Pre više od dve decenije povukla se iz sveta tenisa zbog povrede leđa, ali interesovanje javnosti za nju ne jenjava. Plavokosa lepotica koja je zakoračila u petu deceniju života srce je poklonila latino zavodniku i pevaču Enrikeu Inglesijasu s kojim ima troje dece.

Lepotica od detinjstva

Kako je jednom prilikom ispričala Ana, nikad se nije dobro osećala kad je bila u centru pažnje. Prvi reket je dobila kao novogodišnji poklon kada je bila petogodišnja devojčica, a već sa 14 je postala profesionalac, najmlađa igračica i šampion Fed-kupa u Rusiji.

- Biti u centru pažnje od detinjstva zaista je teško. Osećala sam veliki pritisak, ljudi su mi često govorili da sam previše lepa, što je kod mene izazivalo nervozu i ankcioznost. Toliko sam bila nervozna da bi se zaledila na terenu, nisam mogla da se pomerim - ispričala je jednom prilikom Ana.

Imala je samo 21 godinu kad se povukla iz teniskog sveta i posvetila se manekenstvu. Susret sa Enrikeom na snimanju spota za njegovu numeru "Eskejp" bio je sudbonosan. Planula je ljubav i lepa Ana se ubrzo uselila u njegovu raskošnu vilu u Majamiju. Iako je nosio epitet latino zavodnika, Enrike je takav bio samo na sceni, nestrpljivo čekajući da se vrati kući u naručje svoje lepe plavojke. Zajedno su već više od 20 godina i imaju troje dece. Par, barem ne javno, nikad nije otkrio da li su stali pred matičara ili ne. 

- Nismo se venčali javno, što ne znači da nismo venčani. Zajedno smo toliko dugo, pola života, a ja nikad nisam mislio da će papir i brak napraviti neku razliku. Možda je to zato što sam dete razvedenih roditelja i zato što ne mislim da možeš nekog da voliš više samo zbog tog parčeta papira. U današnje vreme nije tabu imati decu, a ne biti u braku. Ono što čini razliku jeste to što si dobar roditelj. Tačka - govorio je Enrike.

Dva prezimena

Dodatnu zabunu u vezi s brakom unela je i sama Ana, koja pored svog koristi i Enrikeovo prezime, čak i na svom Instagram nalogu. 

- U srećnoj sam vezi sa Enrikeom i to je jedino što mi je važno. Brak mi nije važan, verujem da treba da budemo u potpunosti otvoreni jedno prema drugome, da se poštujemo. Zajedno smo godinama, on je moja muška verzija, a ja njegova ženska - rekla je jednom Kurnjikova.

Ona od 2017. nosi dijamantsku burmu, a sam Enrike ju je predstavio kao ženu još 2011. na koncertu u Rusiji. 

Ana i Enrike imaju troje dece. Prvu trudnoću vešto je krila od javnosti i svet je bio u šoku kad se saznalo da se 2017. porodila i na svet donela blizance Nikolasa i Lusi. Prošle godine rodila je i ćerkicu Meri.

- Volim da sam mama, apsolutno sam želela da imam decu, bilo svoju ili usvojenu. Kad sam prvi put zatrudnela smanjila sam opterećenje i posvetila se deci i porodici. Biti s njima je sreća, nisam spremna da propustim ni sekund njihovog života i volim da brunem o njima  - rekla je Ana za koju fanovi govore da je i dalje lepotica, ali ne prihvataju u potpunosti njenu odluku da posle toliko uspešne sportske karijere postane "samo domaćica". 

Obaveze oko dece

Dok Enrike putuje po svetu i nastupa na koncertima Ana je kao i svaka posvećena mama okupirana obavezama oko dece. Uživa u luksuznoj vili, koja ima osam spavaćih soba i osam kupatila. Imanje izlazi na privatnu plažu na kojoj se nalazi njihovo pristanište. Imaju ogromno dvorište prepuno dečjih igračaka, baštu i bazen. Budući da nikada nisu pustili novinare u svoj dom, niko ne zna sa sigurnošću da kaže da li u dvorišti imaju i teniski teren. Sudeći po vitkoj liniji Ana ona redovno trenira. Na društvenim mrežama često ističe voli da se bavi jogom i pilatesom, koji su joj draži od teniskog reketa.

- Smatram da je važno jesti češće, a manje obroke. Često jedem čokoladu i sladoled, obožavam krompir i testeninu - priznala je Ana.

Ona je opisala i kako izgleda jedan njen tipičan dan.

- Ustajem u 6.30, doručkujem, šetam se sa decom... Dok oni spavaju ja radim jogu ili pilates. Od podneva počinjem da se bavim kućnim poslovima i u osam sati uveče sam već toliko umorna da mogu samo da ležim na sofi - ispričala je svojevremeno atraktivna plavuša. 

Ana i Enrike trude se da svoj život drže podalje od javnosti, što zbog svoje dece, što zbog neprijatnih epizoda koje je ona doživela. 

Podsetimo, 2005. godine Ana je bila na meti obožavaoca. On je potpuno nag doplivao, kako je verovao do njene kuće, ali se ipostavilo da je omašio i pojavio se kod njenih komšija. Policija ga je uhapsila dok je uzvikivao: "Ana, spasi me"! Nakon tog incidenta par je pojačao obezbeđenje, a lepa Ruskinja se okrenula humanitarnom radu. Ipak, sad je uz troje dece potpuno fokusirana na porodicu koja joj je na prvom mestu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)