Zanimljivosti

DRAMATIČNO UPOZORENJE UOČI KRUNISANJA: Čarlsu III stigao jeziv izveštaj!

Krunisanje kralja Čarlsa III je zakazano za 6. maj, ali čini se da je situacija u kraljevstvu daleko od stabilne iako bi se tako moglo očekivati.

17.04.2023 12:01

DRAMATIČNO UPOZORENJE UOČI KRUNISANJA: Čarlsu III stigao jeziv izveštaj!
Tanjug/AP

Uoči krunisanja kralja Čarlsa III koje je zakazano za 6. maj stiže dramatično upozorenje o opasnosti po kraljevsku porodicu. Kako pišu britanski mediji, Čarls je dobio šokantan izveštaj da je monarhija u opasnosti nakon što se kraljevska porodica suviše udaljila od naroda i da joj preti trajno ukidanje.

Kako ističe britanski Ekspres, sve je manje mlađih članova porodice koji su spremni da preuzmi kraljevske dužnosti zbog čega su za 40 odsto umanjeni javni događaji u poslednjih 10 godina na kojima su ranije članovi kraljevske porodice bili neophodni.

Tanjug/AP

Megan i Hari su već odustali od svih kraljevskih dužnosti 

Uznemirena Megan

Posle brojnih skandala koji su poslednjih nekoliko meseci pratili britansku kraljevsku porodicu čini se da je smrt kraljice Elizabete II dodatno uzdrmala monarhiju i da se Čarls ne snalazi baš najbolje na tronu. Prema predviđanjima poznavalaca prilika na britanskom dvoru, ali i pisanju medija sa ostrva, monarhija bi mogla da se uruši i trajno ukine ukoliko se više mlađih članova ne uključi u obaveze i tako podrže Čarlsa. 
Nije poznato kako je kralj reagovao na te izveštaje, ali mu sigurno nije svejedno. 

On je navodno razočaran ponašanjem svog mlađeg sina Harija koji je memoarima "Spare" (Rezervni) i Netfliksovim dokumentarcem zadao ozbiljan udarac monarhiji i potkopao njene temelje. Ipak, on je spreman da bar za javnost održi koliko-toliko normalne odnose sa odbeglim kraljevićem jer želi da dokaže da je dobar otac koji voli i podržava sina bez obzira na sve. U tom svetlu se može tumačiti i njegov poziv Hariju da dođe na krunisanje. 

Prema pisanju britanskih medija, otac i sin su dugo razgovarali pre nego što su doneli zajedničku odluku da Hari dođe na krunisanje, ali bez supruge Megan. Između redova se jasno može "pročitati" koga Čarls krivi za ponašanje svog mlađeg sina. S druge strane, iz Kalifornije stižu vesti da je Megan veoma uznemirana zbog toga što su ona i njena deca isključena iz ceremonije krunisanja njihovog dede.

- Megan je uznemirena i nije joj pravo jer smatra da je ponovo zapostavljena i da je guraju u ćošak. Ipak, svesna je da nema izbora i zato je prihvatila da Hari ode sam, a ona se skoncentrisala na pripremu četvrtog rođendana sina Arčija koji će rođendan proslaviti istog dana dok budu krunisali njegovog dedu - rekao je navodno blizak prijatelj Marklove koji je želeo da ostane anoniman.

Bivšoj glumici je "prijateljski savetovano" da je bolje da drži jezik za zubima zbog ogromne štete koju je već nanela monarhiji.

Tanjug/AP

Kamila mudro ćuti i čeka da prođe "oluja" koju je Hari podigao sa svojim memoarima

Povređena Kamila

Već sad je izvesno da će Hari u Britaniji biti dočekan hladno jer je iznošenjem porodičnih tajni u javnost povredio mnoge u svojoj porodici.

- Vilijam će biti hladan i na distanci. Toliko je ljut na brata da se pribojava da ukoliko bi mu Hari nešto rekao da bi mu prekipelo zbog svega i ko zna kako bi se to završilo, možda još jednom tučom. Zato je odlučan da se drži po strani i pravi se da on nije tu - šuška se u palati.

Osim toga, buduća kraljica Kamila nikad se nije ni trudila da uspostavi bliži kontakt sa Čarlsovim sinovima, ali je povređena Harijevim komentarima u memoarima u kojima ju je nazvao "zlikovcem i opasnom ženom"

Kako je istakla jedna od njenih bliskih prijateljica, Fiona markiza od Lansdauna, naravno da je Kamila povređena Harijevim ponašanjem, ali ne dozovoljava da to utiče na njen život.

- Naravno da je povređena, u knjizi su iznete mnoge optužbe na njen račun, ali ona ne dozvoljava da to dođe do nje. Njena filozofija je uvek bila: "Ne pravite ništa od toga i to će se smiriti, što manje pričate to će pre šteta biti popravljena" - rekla je Fiona i jasno stavila do znanja da se kraljica neće sukobljavati sa Harijem, bar ne javno, šta god on rekao za nju. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)