Zanimljivosti

JEDAN ČOVEK ČUVAO JE "TAJNU DEVOJKU" ZA ČARLSA! Princ Hari izneo nove šokantne detalje o životu svoje porodice, prvi put progovorio i o sobi koju je delio s Vilijamom!

Detalji iz kontroverznih memoara "Rezervni", britanskog kraljevića, ne prestaju da izazivaju pažnju, a sada je vojvoda od Saseksa spomenuo i svog pokojnog dedu, princa Filipa.

20.01.2023 13:05

JEDAN ČOVEK ČUVAO JE "TAJNU DEVOJKU" ZA ČARLSA! Princ Hari izneo nove šokantne detalje o životu svoje porodice, prvi put progovorio i o sobi koju je delio s Vilijamom!
Tanjug/AP

Svi koji su imali priliku da uzmu u ruke knjigu princa Harija, "Rezervni" (engl. Spare), saznali su mnogo šokantnih detalja iz njegovog života, ali i iz života čitave britanske kraljevske porodice, međutim, za mnoge informacije nisu ostali uskraćeni ni ostali, budući da su se mediji širom sveta potrudili da naširoko prepričaju kontroverzne memoare. Materijala još ima na pretek, a najnoviji detalj koji je procurio u medije tiče se načina na koji je pokojna princeza Dajana "ušetala" u moćnu familiju i toga ko ju je zapravo pripremao za buduću važnu ulogu. To je bio, otkrio je mladi kraljević, ni manje ni više nego njegov pokojni deda, a Čarlsov otac, princ Filip.

Harijeva majka je pre ulaska u kraljevsku porodicu bila vaspitačica i pre nego što je postala princeza Dajana bila je Dajana Spenser, tajna devojka princa Čarlsa. Za nju je posebno navijao Vojvoda od Edinburga.

Tanjug/AP

Vojvoda od Edinburga je posredovao u braku princeze Dajane i tadašnjeg princa Čarlsa, a sadašnjeg kralja

Kako Hari ističe u knjizi, ono što je iz priča čuo jeste da je njegov deda pomogao i bio posrednik u braku njegovih roditelja. On je umro 2021. godine, samo godinu dana pre svoje supruge, kraljice Elizabete II.

Osvrnuvši se na svoj momački život u palati, Hari je u svojoj biografiji govorio o drugačijem vaspitanju od princa Vilijama. 

- Od malih nogu sam osećao neku vrstu različitog tretmana u odnosu na svog starijeg brata. Čak su i naše sobe bile drugačije. U najranijem detinjstvu u Balmoralu, koji je imao pedeset spavaćih soba, Hari i Vilijam su delili jednu zajedničku dečju sobu. Veća polovina je bila predviđena za Vilijama i imala je bračni krevet, prelep prozor s pogledom na dvorištem, umivaonik, fontanu i bronzanu statuu srndaća, dok je moja bila daleko skromnija - otkrio je Hari. 

Tanjug/AP

Princ Čarls i princeza Dajana sa sinovima Harijem i Vilijamom 

Vojvoda od Saseksa je dodao da nikad nije pitao zbog čega je njegova polovina sobe manja i manje luksuzna. 

- Nije me bilo briga. Nisam ni morao da pitam. Dve godine starji od mene Vili je bio naslednik, a ja rezervni - otkrio je Hari.

To su, kako primećuje Vojvoda od Saseksa, često koristili njegovi roditelji pa i pokojna baka.

- Naslednik i rezervni - nije bilo presude, ni dvosmislenosti. Ja sam bio senka, podrška, plan B - zaključio je princ Hari.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)