Zanimljivosti

TAJNA SA DVORA KOJU JE KRALJICA ELIZABETA II ČUVALA DO SMRTI: Princeza Dajana u trouglu s njenim sinovima?! (FOTO)

Tvrdi se da je u pokojnu Ledi Di ludo bio zaljubljen njen dever i to dok je još bila u braku sa Čarlsom, a evo šta je zbog te navodne ljubavi uradio.

02.04.2023 13:01

TAJNA SA DVORA KOJU JE KRALJICA ELIZABETA II ČUVALA DO SMRTI: Princeza Dajana u trouglu s njenim sinovima?! (FOTO)
Tanjug/AP

Život princeze Dajane i dalje intrigira javnost i 26 godina nakon njene smrti. Interesovanje za pokojnu princezu koja je poginula u saobraćajnoj nesreći u pariskom tunelu 31. avgusta 1997. posebno je naglašeno nakon objavljivanja memoara princa Harija „Spare“ (Rezervni). U svojoj autobiografiji odbegli kraljević je sa puno nežnosti pisao o svojoj majci i koliko je teško podneo njenu preranu smrt.

Ta knjiga dodatno je podgrejala priču za koju se verovalo da će je pokojna kraljica Elizabeta II odneti u grob, a po kojoj je princ Edvard, mlađi brat  britanskog kralja Čarlsa III, bio beznadežno zaljubljen u Dajanu. Ona je prošla pakao u braku sa Čarlsom koji ju je varao sa Kamilom i njihova veza se na kraju završila razvodom. To je bio neviđeni skandal i dotad nezabeleženo u kraljevskoj porodici.

Tokom najtežeg perioda u životu sa Čarlsom najveća podrška i rame za plakanje Dajani je navodno bio njegov mlađi brat Edvard. On je, kako se sada tvrdi, bio zaljubljen u princezu Dajanu, iako je bio svestan da ta ljubav nikad neće biti ostvarena. Nije poznato da li je Dajana gajila neka osećanja prema njemu, osim prijateljstva, ali je činjenica da su bili nerazdvojni.

Ubrzo je, kako se veruje, princ Edvard utehu pronašao u Sofi Rajs Džons, s kojom se i oženio. Njena fizička sličnost sa princezom Dajanom bila je frapantna, kao da su rođene sestre. Kako pišu mediji, zbog neverovatne sličnosti sa pokojnom princezom Dajanom Sofi se nije pojavila na sahrani ledi Di kako ne bi dodatno potresla javnost.  

Pogledajte još fotografija princeze Sofi pa procenite sami.

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)