Zanimljivosti

JEZIVE REČI POKOJNE DAJANE ODZVANJAJU SVETOM: Procurili detalji iz intimnih pisama čuvene princeze, napisala ih je samo godinu dana pre smrti!

Čuvena Ledi Di se kroz privatne beleške poveravala prijateljima koji su sada odlučili da pisma, zbog velike odgovornosti, prodaju na aukciji.

02.02.2023 11:01

JEZIVE REČI POKOJNE DAJANE ODZVANJAJU SVETOM: Procurili detalji iz intimnih pisama čuvene princeze, napisala ih je samo godinu dana pre smrti!
shutterstock.com

Privatna pisma princeze Dajane, koje je u periodu od 1996. do 1996. slala svojim bliskim prijateljima Suzi i Tariku Kasimu, otkrivaju nove detalje o njenom razvodu od princa Čarlsa. Kako je napisala pokojna princeza, da je znala kroz šta će prolaziti nikad se ne bi razvela od Čarlsa.

Izolovanost, strah da joj prisluškuju telefon, čak i žaljenje što se razvela i kritike na račun kraljevske porodice, samo su neke od tema 32 pisma i čestitki koje je ona slala prijateljima.

Te intimne beleške iz njenog života naći će se na aukcijskoj prodaji po početnoj ceni većoj od 100.000 evra. 

Tanjug/AP

Prihod od prodaje Dajaninih pisama biće doniran humanitarnim organizacijama koje je ona podržavala 

Pritisci sa svih strana

Kako pišu britanski mediji, Suzi i Tarik žele da prodaju pisma zato što smatraju da je velika odgovornost da ih čuvaju i to ne žele da prenesu na svoju decu. Kompletan prihod od prodaje doniraće humanitarnim organizacijama koje je podržavala Dajana.

U jednom od pisama koje datira od 28. aprila 1996. Dajana je opisala kako je morala da otkaže odlazak u operu zbog pritiska koji je vršen na nju sa svih strana.

- Proživljavam teške trenutke, a pritisak je ozbiljan i dolazi sa svih strana. Ponekad je preteško držati glavu uzdignutom, a danas sam na kolenima i samo žudim za tim da ovaj razvod prođe jer je cena ogromna -  napisala je ona u jeku razlaza sa Čarlsom.

U jednom od pisama koje je Dajana napisala 20. maja 1996. ona se poverila prijateljivi Sasi kako joj prisluškuju telefon u Kensingtonskoj palati.

- Da sam pre godinu dana znala što ću doživeti prolazeći kroz ovaj razvod, nikad ne bih pristala na njega. To je tako očajno i ružno - napisala je princeza.

Tanjug/AP

Prodaja Dajaninih pisama zakazana je za 16. februar

Zahvalna za podršku

Dajana je u pismima otvoreno govorila protiv kraljevske porodice, ali i priznala da želi da ostane deo nje.

- Možda su me opisali kao leptira, ali ne želim odleteti iz ove divne porodice - napisala je ona u pismu 2. decembra 1995, samo dan nakon što je kraljica Elizabeta II savetovala njoj i Čarslu da se razvedu.

Pokojna princeza se u mnogim pismima srdačno zahvalila prijateljima što su joj pružili veliku emocionalnu podršku, što su bili uz nju i saslušali je u tom izuizetno teškom trenutku za nju.

- Neizmerno sam dirnuta time koliko ste oboje zaštitnički nastrojeni prema meni. Nisam navikla na to - napisala je ona.

Prodaja Dajaninih pisama zakazana je za 16. februar u aukcijskoj kući u Penzanceu koja je i ranije prodavala predmete pokojne princeze. Dajana je Suzi i Tarika Kasima upoznala u avgustu 1995. tokom obilaska jedne bolnioce i veoma brzo su postali bliski prijatelji. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)