Zanimljivosti

RAT U VINDZORU ZBOG NAJNOVIJEG ČARLSOVOG POTEZA: Kraljevska porodica pred pucanjem, niko nije očekivao ovakav rasplet nakon što je Hariju i Megan oduzeo kuću!

Hari i Megan su potpunom šoku, ali nemaju kud osim da ispune naredbu kralja Čarlsa III i isele se iz rezidencije Frogmor Kotidž, međutim, protiv toga su ustali ostali članovi porodice.

02.03.2023 13:01

RAT U VINDZORU ZBOG NAJNOVIJEG ČARLSOVOG POTEZA: Kraljevska porodica pred pucanjem, niko nije očekivao ovakav rasplet nakon što je Hariju i Megan oduzeo kuću!
Tanjug/AP

Kralj Čarls III zvanično je početkom ove nedelje naredio svom mlađem sinu princu Hariju da se iseli iz rezidencije Frogmor Kotidž nedaleko od zamka Vindzor, koju su odbegli kraljević i njegova supruga Megan Markl dobili kao svadbeni poklon od pokojne kraljice Elizabete II. Iako je bilo očekivano da će kralj učiniti nešto tako nakon što su Harijevi memoari "Spare" (Rezervni) ugledali svetlost dana, niko nije ni sanjao šta će uslediti nakon objave njegove odluke. Naime, kako piše britanski San pozivajući se na dobro upućene izvore, u Vindzoru je zbog "proterivanja" kraljevića iz Frogmora "zavladao pravi rat".    

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa dobili su nalog od kralja da se sa imanja isele najkasnije do 6. maja za kad je zakazano Čarlsovo krunisanje. Podsetimo, Hari i Megan potrošili su 2,7 miliona evra na renoviranje bajkovite vile u kojoj su živeli svega šest meseci pre nego što su se odrekli svih kraljevskih dužnosti i odselili se iz Britanije.

Prema Čarlsovoj odluci vila će pripasti njegovom osramoćenom bratu Endrjuu, koji je, međutim, naglasio da ne želi da se useli u nekadašnji dom svog bratanca. Od toga je čitav haos i krenuo. 

Hari i Megan u šoku

Odluka kralja Čarlsa zaprepastila je sve u kraljevskog porodici, najviše Harija i Megan koji su u šoku.

- Možemo potvrditi da je od vojvode i vojvotkinje od Saseksa zatraženo da napuste rezidenciju u Frogmoru - kratko je poručeno iz Bakingemske palate.

Kako piše britanski San, taj zahtev Saseksovi su dobili samo 24 sata nakon objavljivanja Harijevih memoara "Spare" (Rezervni) 10. janura, pa je trebalo dosta da javnost sazna šta se u stvari sve dešavalo iza zidina čuvenog londonskog zamka. 

Kako ističu prijatelji Harija i Megan, nakon prvobitmnog šoka oni su se pomirili sa kraljevom odlukom i sad organizuju selidbu, odnosno da se njihove stvari prebace u Kaliforniju gde žive od 2020.

- Oni su u bili u potpunom šoku nakon odluke Čarlsa da se isele sa imanja. S tim se ne slažu barem još dva člana kraljevske porodice, pa nema sumnje da je došlo do raskola i pravog rata među Vindzorima. Hari i Megan su najpre dobili samo nekoliko nedelja da spakuju svoje stvari, isele se i ostave ključeve, ali su uspeli da ispregovaraju sa Čarlsom da im taj rok pomeri do 6. maja - rekao je prijatelj Saseksovih.

Kako je naglasio, Hari i Megan nisu očekivali taj potez njegovog oca.

- Jasno je da kralj pravi distancu od svog sina, što je Harija jako zabolelo. Teško mu je što je porodica odlučila da mu u potpunosti okrene leđa i što su sve manje šanse da se pomiri sa ocem i bratom Vilijamom. Sve to izgleda konačno i kao okrutna kazna - dodao je blizak prijatelj odbeglog kraljevića i njegove supruge.

Pobunile se Beatris i Eugenija 

Prema Čarlsovoj odluci u bajkovitu vilu Vindzorovih, koja ima pet spavaćih soba, nakon njegovog krunisanja trebalo bi da se useli njegov brat Endrju. On, međutim, na sve načine pokušava da izbegne da se useli u dom svog bratanca. Kako pišu britanski mediji, Endrju se požalio da nema novca za održavanje kuće, iako se Čarls ponudio da mu plati dodatne troškove i obezbeđenje koje mu je oduzeto 2019. Tada je Endrju na zahtev svoje majke, kraljice Elizabete II, povukao sa svih kraljevskih dužnosti nakon što je bio upleten do guše u skandal s pedofilijom. 

Endrjuove ćerke Beatris i Eugenija takođe ne žele da podrže odluku Čarlsa, jer su ostale u bliskom kontaktu sa Harijem nakon njegovog napuštanja kraljevskih dužnosti i odlaska iz Britanije. Eugenija je tako jedini član porodice koji je posetio Harija i Megan u njihovom domu u Kaliforniji i plaši se da će ta kraljeva odluka narušiti njen odnos s bratom od strica.

Izvori bliski kraljevskoj porodici potvrdili su namere britanskog kralja da povuče oštru crtu između onih članova koji imaju dužnosti prema monarhiji i oni koji su u potpunosti, svojom voljom ili ne, napustili dužnosti u službi Krune.

Podsetimo, princeze Eugenija i Betris dobrovoljno su se odrekle svih kraljevskih dužnosti kako bi se posvetile porodici i drugim poslovima, ali su zadržale kraljevske titule princeze. 

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Ana

02.03.2023 15:19

Kuću je dobio od babe , a ovaj debil pokušava da bude važan . Običan debil !!!!!!