Zanimljivosti

OPASNA IGRA KRALJA ČARLSA III! Nije Megan Markl, otkriven je pravi razlog njegovog razdora sa Harijem, ali i Vilijamom!

Autori knjige "Pronalaženje slobode" otkrili su nove detalje iz života kraljevske porodice, kao i šta je novopostavljenom kralju Engleske jedna od najvažnijih stvari.

19.11.2022 14:01

OPASNA IGRA KRALJA ČARLSA III! Nije Megan Markl, otkriven je pravi razlog njegovog razdora sa Harijem, ali i Vilijamom!
Foto: Tanjug/AP

Britanska kraljevska porodica je u poslednje vreme nepresušni izvor za medijske napise i intrige, a u javnost neprestano dospevaju sitnice iz života članova te moćne familije, naročito nakon što je kraljica Elizabeta II preminula 8. septembra ove godine. Porodične veze koje su se prilično narušile nakon "Megzita", već nekoliko godina se pomno analiziraju, a javnost u svemu traži obrazloženje za napetost među članovima Dvora Ujedinjenog Kraljevstva. I dok se tenzije između princa Harija i njegovog oca, novopostavljenog kralja Čarlsa III navodno neprestano javljaju, izvori bliski Bakingemu za medije otkrivaju kako njihov odnos zapravo nikada nije ni bio savršen. Ista je situacija, kako se tvrdi, i sa odnosom kralja i njegovog starijeg sina, princa Vilijama.

Ipak, čini se da nije "Megzit" bio glavni kamen spoticanja u odnosima između oca i sinova. Naime, koautori knjige "Pronalaženje slobode", Omid Skobi i Karolin Durand, otkrili su nove pikantne detalje iz privatnog života kraljevske porodice i javnost upoznali s tim kako je funkcionisao život na dvoru britanske monarhije mnogo pre nego što je u Harijev život ušla Amerikanka Megan Markl

Skobi i Durandova tvrde da je za kraljev 70. rođendan, 2018. godine, planiranje porodičnog portreta bio prava noćna mora. To, kako su ga nazvali, košmarno iskustvo, bilo je posledica nemogućnosti da se usklade rasporedi prinčeva za fotografisanje jer su imali previše obaveza. Čuvena slika je ovekovečena ubrzo nakon dolaska Megan u porodicu, dok Arči i Lilibet nisu bili rođeni, a na kojoj je aktuelni kralj sa svojom suprugom Kamilom, sinovima i snajkama, kao i decom princa Vilijama. Na portretu su svi nasmejani i odaju utisak jedne srećne i zadovoljne porodice u kojoj vlada harmonija. 

Iako se čini da je novac bio nešto što se podrazumeva, te da ga lako dobijaju od svog oca, ovaj dvojac autora otkrio je da je on zapravo često bio glavni razlog jaza između prinčeva i kralja Čarlsa. Naime, braća su nekada morala da se takmiče za dodatna sredstva za projekte i morali su da raspravljaju ko dobija koliki iznos. 

Tanjug/AP

Zateguti odnosi između oca i sinova bili su prisutni i mnogo pre pojave Megan Markl 

Izvori iz Palate su nedavo otkrili da postoji "istinski strah" među starijim članovima porodice da bi Harijevi memoari, čije je objavljivanje najavljeno za januar 2023, mogli ozbiljno da naruše reputaciju i odnose na Dvoru. Međutim, čini se da je Hari siguran da je preuzimanje takvog rizika vredno.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)