Zanimljivosti

NAKON OVE ČARLSOVE REČI, SVI SU ZANEMELI: Neprimerena reakcija kralja kada je upitan za princa Harija, Palata se odmah oglasila! (FOTO)

Iz Bakimgenske palate odmah su se oglasili povodom nove drame kraljevske porodice.

10.02.2023 22:12

NAKON OVE ČARLSOVE REČI, SVI SU ZANEMELI: Neprimerena reakcija kralja kada je upitan za princa Harija, Palata se odmah oglasila! (FOTO)
Tanjug/AP

Već mesecima tinjaju sukobi među članovima britanske kraljevske porodice a tome su dodatno doprineli memoari princa Harija kojima je izneo porodične tajne. I dok mladi kraljević posipa katranom svoje najbliže, oni su mudro ćutali na sve njegove optužbe. 

Taman kada se pomislilo da su se emocije slegle, posle reakcije kralja Čarlsa sve je jasno. Za Harija nema mesta na britanskom dvoru.

Kralj Čarls III šokirao je naciju odgovorom na pitanje o svom mlađem sinu princu Hariju. Naime, britanski suveren je bio u poseti Univerzitetu u istočnom Londonu povodom jubileja 125. godina postojanja ove visokoobrazovne ustanove.

Tanjug/AP

Kralj Čarls III navodno nije dobro čuo pitanje o njegovom mlađem sinu

Nije čuo pitanje, ili...

Nakon zvaničnog dela kralj Čarls III se rukovao sa studentima kad mu je neko iz mase dobacio:" Možete li da vratite Harija?! Zbunjeni Čarls je pogledao i upitao: "Koga?"

Ovaj njegov odgovor je šokirao prisutne studenete koji nisu mogli da veruju da se ne seća rođenog sina. Međutim, u odbranu kralja odmah su ustali iz Bakimgenske palate i objasnili da on zapravo nije dobro čuo pitanje.

Ovaj njegov gest dodatno je podgrejao ionako vrelu atmosferu u kraljevstvu gde se već danima raspravlja da li će princ Hari i njegova supruga Megan Markl biti prisutni na Čarlsovom krunisanju 6. maja. 

Izvori bliski kraljevskoj porodici tvrde da se u Palati trenutno razmatraju dva moguća scenarija.

Prvi je nazvan "Hari u žurbi" prema kome je predviđeno da odbegli kraljević bude na ceremoniji očevog krunisanja ali bez supruge koja bi ostala u Americi da proslavi rođendan njihovog sina Arčija koji je rođen 6. maja 2019. piše britanski San.

Prema drugom scenariju, Hari bi došao na krunisanje zajedno sa ženom, ali nije jasno kakva bi bila njihova uloga s obzirom na to da su se odrekli kraljevskih dužnosti.

Tanjug/AP

Hari želi da dođe na očevo krunisanje, a razmatraju se dva scenarija

Hari želi da dođe

Sam princ Hari je u nedavno intervju povodom objavljivanja memoara "Spare" (Rezervni) priznao da bi voleo da bude na očevom krunisanju.

- Mnogo toga se može dogoditi do 6. maja. Vrata su otvorena ali je lopta u njihovom dvorištu. Ima mnogo toga o čemu treba da razgovaramo i zaista se nadam da su volji da sednu da pričamo o tome - rekao je Hari. 

Izvor iz Palate ističe da pregovori između Harija i njegove porodice mogu da potraju mesecima. Plan je da se zaustavio sukob između odbeglog kraljevića i njegove porodice koji je izbio nakon objavljivanja Netfiksovog dokumentarca "Hari i Megan" a posebno nakon njegovih memoara u kojima je izneo mračne tajne britanske kraljevske porodice.

Jedan od zvaničnika u Bakimgenskoj palati, koji je direktno uključen u planiranje dvodnevne proslave povodom krunisanja kralja Čarlsa III, otkrio je nove detalje.

- Hari i Megan će definitivno biti pozvani i mi radimo pod pretpostavkom da će oni doći na krunisanje - rekao je on.

Listu gostiju sastavila je Palata u tesnoj saradnji sa britanskim ministarstvom inostranih poslova. Očekuje se da će krunisanju kralja Čarlsa III prisustvovati veliki broj zvaničnika iz celog sveta. Praznični vikend uključuje niz ceremonija, pa će kralj nakon krinisanja sa Kamilom učestvovati u svečanoj paradi, a predviđeno je da se dva puta pojavi na balkonu Palate.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)