Zanimljivosti

Princeza prekršila sva kraljevska pravila, šta je to obukla??? BAKINGEM U NEVERICI!

Pravila postoje da bi se kršila, a unuka britanske kraljice Elizabete II je očigledno rešila da upravo tu izreku svojim ponašanjem i dokaže.

09.07.2022 20:00

Princeza prekršila sva kraljevska pravila, šta je to obukla??? BAKINGEM U NEVERICI!
Tanjug/AP

Skoro svi na svetu znaju koliko kraljevska porodica Velike Britanije polaže na svoj imidž, te su zato i njihovi kodeksi javnog ponašanja i odevanja izrazito strogi. Ipak, čini se da su mlađe generacije rešile da se pobune, a portal Srećna Republika vam otkriva kako se to princeza Beatris, inače unuka kraljice Elizabete II (96), obukla i zašto taj njen autfit nikako ne priliči onome na šta je navikla najdugovečnija vladarka na planeti.

Naime, starija ćerka kontroverznog prina Endrua, princeza Beatris, se sa suprugom Edoardom Mapelijem Mocijem pojavila u Nacionalnoj galeriji u Londonu i privukla pažnju svojom odevnom kombinacijom. Ona je za tu priliku odabrala svetlozelenu dugu haljinu sa šljokicama, koja je delo brenda “Markarian”, piše portal hellomagazine.com.

Uparila ju je sa sandalama u boji roze zlata, koje imaju platformu i visoku štiklu. One koštaju čak 845 evra, a delo su luksuznog brenda “Aquazzura”. Uz nekoliko detalja, poput crnog pojasa i rajfa u istoj boji i bele klač tašnice, Beatris je blistala pored supruga.

Sve to bi, međutim, bilo sasvim u redu da se radi o nekoj običnoj devojci ili čak i poznatoj ličnosti iz sveta estrade. Kombinacija sama po sebi jeste lepa, ali postoji jedna osoba kojoj se taj princezin autfit nikako ne bi dopao, a radi se o njenoj baki, kraljici Elizabeti. Razlog za to je što takva odevna kombinacija krši ni manje ni više, nego čak 5 pravila kraljevskog kodeksa oblačenja.

Na prvo mestu, dekolte na haljini je previše dubok i, po pravilima odevanja kraljevske porodice, krajnje neprimeren. Na drugom mestu su otvorena leđa haljine, koja su apsolutno nedopustiva po plemićkom dres-kodu.

Same sandale, iako prelepe, verovatno bi frapirale kraljicu. Naime, obuća otvorenih prstiju nije dozvoljena članovima britanske kraljevske porodice kada su u javnosti. Pored toga, obuća s platformom takođe predstavlja kršenje kraljičinih propisa odevanja, pre svega jer se smatra vulgarnom, kao i široka, previsoka štikla.

Zato, iako je među običnim svetom ta moderna i mladalačka kombinacija princeze Beatris izazvala opšte oduševljenje i pomamu, ona bi po pravilima kraljevskog ponašanja bila okarakterisana kao neprikladna za bilo kakvu javnu prigodu.

Ipak, prepuštamo vam da sami odlučite da li 34-godišnja princeza zaslužuje odličan 5 ili nedovoljan 1 u modnom dnevniku.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)