Zanimljivosti

SUPRUGA BRITANSKOG PREMIJERA U KUĆNIM PAPUČAMA NA ULICI: Milionerka ruši sve predrasude, a njihova cena ostavlja bez teksta! (FOTO)

U pitanju su markirane papuče postavljene krznom koje su preko noći postale hit među bogatašima.

25.02.2023 14:05

SUPRUGA BRITANSKOG PREMIJERA U KUĆNIM PAPUČAMA NA ULICI: Milionerka ruši sve predrasude, a njihova cena ostavlja bez teksta! (FOTO)
Profimedia

Akšata Murti, supruga britanskog premijera Rišija Sunaka, prošetala je ulicama Londona u "bezobrazno" skupim papučama koje koštaju, verovali ili ne, 643 evra i koje su nedavno predstavljene na londonskoj nedelji mode. U pitanju su papuče postavljene krznom koje su pravi hit među bogatašima, piše britanski Telegraf.

Murtijeva je, inače, ćerka indijskog milijardera Narajane Murtija koga zbog ogromnog bogatstva zovu i indijski Bil Gejts.

Odao je suprug

Kako je nedavno ispričao njen suprug i prvi čovek britanske Vlade, njegova žena je opsednuta obućom.

- Biću iskren sa vama iako se mojoj ženi neće dopasti to što ću vam sad reći. Ona baš nije žena koja se bavi spremanjem po kući. Kad je u pitanju urednost, ona je noćna mora. Svuda su njena odeća i cipele… O, Bože, koliko samo ima cipela – rekao je on.

Za razliku od nje, Sunak često nosi istu obuću. Kako su primetili britanski novinari, gotovo da ne skida svoje omiljene mokasine od antilopa sa potpisom Prade.

S druge strane, njegova žena se ni ne trudi da bude skromna s obzirom na to da je odrasla u svili i kadifi. Tako su skupe kućne papuče marke JB Anderson samo deo njene bogate kolekcije obuće, a model koji je ponela trenutno je potpuni hit među bogatašima. To nisu papuče za kuću iako tako izgledaju i, prema rečima modnih znalaca, dizajnirane su tako da budu lepe i da se mogu nositi i na ulici.

Istančan ukus

Nakon što je njen suprug postao premijer, Akšata se našla pod budnim okom javnosti koja prati sve što je vezano za nju, posebno skupe komade odeće i obuće koje nosi.

Svojevremeno se našla na stranicama britanskih tabloida zbog Guči patika i kožnog kaputa marke Valentino, čime je već ponela titulu najbolje stilizovane prve dame u istoriji Britanije. Ona ne pristaje da bude uglađena i lažno skromna, a s obzirom na to da je prebogata.

Bogatstvo Akšate Murti procenjuje se na više od 800 miliona evra. Osim novca koji je dobila od svog prebogatog oca ona je deo para zaradila i sama kao modni dizajner. Svoje kreacije je prodavala pod brendom Akšate od 2007. do 2011. u jednom ekskluzivnom butiku u Nju Delhiju. Studirala je modni dizajn na fakultetu u Los Anđelesu, a potom se prebacila na Stanford, gde je i upoznala supruga. Kako je svojevremeno ispričala za indijski Vog, još kao devojčica obožavala je da se lepo obuče.

- Moja majka, inače inženjer po zanimanju, bila je zabrinuta zašto toliko vremena provodim kreirajući različite odevne kombinacije – rekla je jednom prilikom Akšata.

Prema proceni modnih stručnjaka, ona ima istančan modni ukus, a to što je ponela kućne papuče na ulici uradila samo zato što joj se to sviđa, a ne zato što joj je neko rekao da bi to bilo dobro zbog javnog mnjenja.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)