Zanimljivosti

NAPILA SE NA KONCERTU PA IZAZVALA EKSPLOZIJU: Daniela napravila štetu od 15 miliona pa sad tuži kompaniju koja je prodavala piće na nastupu poznatog pevača (FOTO)

Daniela Leis koja je osuđena na tri godine zatvora zbog ovog incidenta suočila se sa još 12 građanski tužbi žrtava koje traže odštetu.

22.01.2023 21:02

NAPILA SE NA KONCERTU PA IZAZVALA EKSPLOZIJU: Daniela napravila štetu od 15 miliona pa sad tuži kompaniju koja je prodavala piće na nastupu poznatog pevača (FOTO)
Printscreen/CBC

Daniela Leis (26) koja je osuđena na tri godine zatvora zbog štete od 15 miliona dolara koju je prozrokovala kada se pijana zakucala automobilom u kuću rešila je da i sama pokrene tužbu. Naime, ona je presavila tabak i tužila kompaniju koja je prodavala piće na koncertu Merilina Mensona gde je bila uoči incidenta.

Ona i njen otac Šon smatraju da i oni snose deo odgovornosti i da za to treba da plate. Incident se dogodio nakon što je Daniela, zbog vidno alkoholisanog stanja, praktično izbačena sa koncerta Merilina Mensona u Ontariju 14. avgusta 2019.

Podela odgovornosti

Iako pijana, sela je u automobil svog oca i sedam minuta kasnije zakucala se u jednu kuću. Usled nesreće došlo je do prekida u isporuci gasa i eksplozije u kojoj je stradalo četiri kuće a povređeno sedam ljudi. Prema proceni, šteta koju je napravila bila je između 10 i 15 miliona dolara.

Daniela je priznala krivicu i osuđena na tri godine zatvora, a protiv nje je podneto i 12 tužbi u kojima su žrtve tražile da im plati odštetu.

Ovo je navelo Danielu i njenog oca Šona da podnesu tužbu protiv kompanije koja je prodavala piće na koncertu jer smatraju da i oni snose deo odgovornosti za sve što se dogodilo. Kako pišu kanadski mediji koji su imali uvid u tužbu, njen otac optužuje kompaniju koja je prodavala piće na koncertu da nisu vodili računa o njenom stanju, niti kako će pijana da se vrati kući.

Na meti njegove tužbe našli su se i konobari koji su te večeri prodavali i služili piće zato što nastavili da joj prodaju alkohol iako su videli da je vidno pijana. Ni tuženi ni tužiteljka nisu hteli da komentarišu navode ove tužbe, pišu britanski mediji.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)