Zanimljivosti

NIJE HTEO DA SE LEČI, BOLEST GA JE SAMO POKOSILA: Potresni detalji iz života Zorana Radmilovića (FOTO)

Jedan od velikana sprskog glumišta imao je veoma tešku životnu priču koja ga je promenila zauvek.

22.01.2023 16:08

NIJE HTEO DA SE LEČI, BOLEST GA JE SAMO POKOSILA: Potresni detalji iz života Zorana Radmilovića (FOTO)
YouTube/Printscreen

Glumac Zoran Radmilović obeležio je jednu epohu glumačke scene. Iako je prošlo više od tri decenije nakon njegove smrti, mnogi ga i danas smatraju jednim od najvećih glumaca regiona. Prema svedočenjima onih koji su ga poznavali, Radmilović je bio veoma povučen i nije previše voleo da priča, a pozornica je bila mesto na kojem se osećao suvereno i slobodno.

YouTube/Printscreen

Glumac Zoran Radmilović

 

Njegova životna priča mogla bi poslužiti za scenario filma koji bi imao i po nekoliko dramskih zapleta, nabijen emocijama. Kada je Zoran krenuo u osnovnu školu, počeo je Drugi svetski rat i njegov otac je odveden u zarobljeništvo. Zato je osećao veliku odgovornost prema majci i sestri. Kada se otac vratio, Zoran se malo opustio i uživao u mladalačkom životu. Iako je oduvek želeo da se bavi glumom, njegovi roditelji sa tim se nisu slagali. Smatrali su da je bolje da upiše fakultet od kojeg će moći da živi a da se glumom bavi kao usputnim hobijem. 

Zoran je rešio da im udovolji te je upisao prvo Pravni fakultet, posle dve godine prešao je na Arhitektonski fakultet, međutim, ni tu se nije dugo zadržao već je sreću isprobao na Filozofskom fakultetu. Studentski staž i ovde mu je bio kratkog veka. Rešio je da ipak sledi svoje želje te je upisao glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju. U međuvremenu je služio vojsku, a diplomirao je 1963. godine u klasi profesora Mate Miloševića.

Zoran Radmilović zasnovao je porodicu 1966. godine kada se oženio koleginicom Dinom Rutić sa kojom je 1974. godine dobio ćerku Anu koja je preminula 2017. godine. Brzo nakon Ane i Dina je preminula u Beogradu.

Poznato je kako je Zoran bio svojeglav. Čini se da ga je to na kraju mnogo koštalo. Kada je 1985. godine hospitalizovan zbog problema sa digestivnim traktom i bolova koje je trpeo, otkriveno je kako ima rak debelog creva. Nije želeo da prima hemioterapiju i premino je samo nekoliko meseci kasnije. Tada je kremiran, a njegova urna nalazi se u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. Nakon Zoranove iznenadne smrti, njegova supruga se povukla iz javnosti i govorilo se da je bila u izrazito teškoj finansijskoj situaciji te ja pronalazila sve moguće načine kako bi prehranila sebe i ćerku. Rasprodala je brojne dragocenosti koje su ona i Zoran stekli tokom braka. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)