Zanimljivosti

NJEN ŽIVOT OBELEŽILA JE TRAGEDIJA O KOJOJ JE PRIČALA CELA JUGOSLAVIJA! Ona je kuma Gorana Bregovića, a otpevala je hit za koji retki znaju ko ga je izveo! (FOTO)

Amila Sulejmanović, najpoznatiji prateći vokal nekadašnje Jugoslavije, doživela je da smrt njenog partnera i danas ostane misterija.

12.01.2023 11:01

NJEN ŽIVOT OBELEŽILA JE TRAGEDIJA O KOJOJ JE  PRIČALA CELA JUGOSLAVIJA! Ona je kuma Gorana Bregovića, a otpevala je hit za koji retki znaju ko ga je izveo! (FOTO)
Foto: V. Lukić

Muzičar Goran Bregović od najranijeg detinjstva pokazivao je talenat i interesovanje za muziku. Do postizanja velikog uspeha sa bendom "Bijelo dugme" imao je nekoliko autorskih projekata. I sa njima je postigao zavidne rezultate. 

Breginu uzlaznu putanju u stopu je pratila i njegova izabranica, manekenka Dženana Sudžuk, sa kojom se venčao 1993. godine u Parizu. Kao svedok na toj ceremoniji Dženani je bila Amila Sulejmanović, rok pevačica i najpoznatiji prateći vokal nekadašnje Jugoslavije.

Amila Sulejmanović nekada je bila uspešna rok pevačica, koja je u vreme nekadašnje Jugoslavije otpevala nebrojano mnogo pratećih vokala i jedan hit za sva vremena sa grupom Valentino – “Volim te još”. Amila je takođe privlačila veliku pažnju zbog veze sa bubnjarom grupe “Bijelo dugme" Goranom Ivandićem, čija popularnost je bila izuzetno velika. On je ipak tragično skončao život. Prema zvaničnoj verziji, izvršio je samoubistvo, međutim, njegova smrt je zauvek ostala misterija. 

- Nažalost, nisam bila tamo da znam šta je bilo, ali meni Ipe nije izgledao kao neko ko bi izvršio samoubistvo. Osim toga, imao je ženu i malog sina. Verujem da je veoma voleo svog sina. Čisto logički razmišljam i sumnjam da bi ga ostavio da se sam bori sa majkom. Ima dosta ljudi koji tvrde da je njegova smrt bila naručena. Prema tim pričama, i ti koji su ga ubili, navodno su u međuvremenu umrli. U dokumentarnom filmu "Izgubljeno dugme" dvojica Ipetovih prijatelja pričaju baš o tome, Ivan Vrhunc Čapa i Mario, Ipetov školski drug i novinar. Oni kažu da je otvorio vrata hotela "Metropol" pogrešnim ljudima. To su bile opasne godine i verujem da su se mnogi bojali za svoj život. Tako da mnogi, iako su znali, nisu smeli ništa da kažu - govorila je Amila za Avaz.ba

YouTube/printscreen

Ovako danas izgleda Amila Sulejmanović

Pevačica je nakon raspada Jugoslavije svoj život nastavila u Londonu gde i danas živi. Amila se nikad nije odrekla muzike, te je nastavila da nastupa. Međutim, promenila je muzički pravac i počela da izvodi džez muziku sa tamnošnjim muzičarima. Amila danas živi u Londonu sa suprugom Patrikom  koji je 20 godina živeo u Holivudu, a po profesiji je producent. Postao je i počasni profesor na Stenford univerzitetu u Kaliforniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)