Zanimljivosti

HARI PROGOVORIO O RASIZMU NA BRITANSKOM DVORU: Šokantne tvrdnje princa odjeknule su celim svetom, o ovome se godinama ćutalo!

Odbegli britanski kraljević u dokumentarcu koji je uzdrmao javnost govorio je o predrasudama u kraljevskoj porodici i zašto je smatrao da je Megan trebalo da ima drugačiji tretman na Dvoru.

09.12.2022 21:30

HARI PROGOVORIO O RASIZMU NA BRITANSKOM DVORU: Šokantne tvrdnje princa odjeknule su celim svetom, o ovome se godinama ćutalo!
Tanjug/AP

Prve tri epizode šokantnog serijala o princu Hariju i Megan Markl  podigle su veliku prašinu u javnosti posebno u Velikoj Britaniji. Par je govorio o brojnim temama a posebnu pažnju izazvao je deo u kome Hari priča o rasizmu. 

Foto: Tanjug/AP

Princ Hari smatra da u njegovoj porodici postoji ogromna količina nersvesne predrasude

Inicijacija u porodicu

Kako je ispričao odbegli kraljević, njegova porodica ga je ubeđivala da Megan mora da prođe kroz sve što su prošli i ostali i da ne treba da ima drugačiji tretman.

- To je bila neka vrsta rituala, inicijacije a neki članovi porodice su smatrali."Moja žena je morala da prođe kroz to, zašto bi tvoja devojka dobila drugačiji tretman? Zašto bi ti trebalo da imaš specijalan tretman? Zašto bi ona morala da bude zaštićena?" Rekao sam na to: "Razlika je u rasnom momentu" - rekao je princ Hari a prenose britanski mediji.

On je dodao da u kraljevskoj porodici postoji ogromna količina nesvesne predrasude.

- Niko tu zapravo nije kriv. Ali jednom kad se ukaže na to, ili prepoznaš to u sebi, onda moraš to da ispraviš - dodao je on. 

Alexi Lubomirski via AP

Princ Hari i Megan Markl ne žele da sa svojom decom ponavljaju greške svojih roditelja   

Žrtvovao sve zbog ljubavi

Princ, koji je peti u redu da nasledi presto, kaže da je istinski ponosan što su njegova deca mešovite rase i da zbog toga želi da učini svet boljim mestom za njih.

- Ali, isto tako, za nas dvoje je najvažnije da budemo sigurni da nećemo ponoviti neke greške koje su možda pravili naši roditelji - naglasio je princ Hari. 

On ne krije da je mnoge odluke doneo srcem.
- Razlika između donošenja odluka glavom ili srcem. A moja majka je svakako donosila većinu odluka  ako ne i sve  iz srca. I ja sam u tom pogledu na majku - kazao je on. 

Hari tvrdi da je zbog ljubavi sve žrtvovao.
- Megan je žrtvovala sve što je do sada poznavala, slobodu koju je imala, da bi bila sa mnom u mom svetu. A onda, vrlo brzo posle toga, ja sam na kraju žrtvovao sve što ja poznajem da bih bio sa njom u njenom svetu. Moj posao je da se staram da moja porodica bude bezbedna - naglasio je i dodao da je stepen mržnje koji se javio u poslednje tri godine pogotovo protiv njegove žene i  sina  nešto zbog čega je zabrinut za bezbednost svoje porodice. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)