Zanimljivosti

LEONTINA SVE IZNENADILA! Transfomacija o kojoj se priča! (FOTO)

Pevača je promenila izgled iz korena, danas se malo ko seća ovakvog njenog izdanja.

07.12.2022 15:01

LEONTINA SVE IZNENADILA! Transfomacija o kojoj se priča! (FOTO)
Tanjug/AP

Decenijama unazad Leontina Vukomanović (52) važi za jedan od najboljih ženskih vokala na domaćoj sceni. Kao potvrdu kvaliteta je i kao pevačica i kao muzički autor dobijala brojne, prestižne nagrade kako na festivalima, tako i na drugim muzičkim takmičenjima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leonessa Eric (@leontina012)

Pop pevačica osvojila je region, a njena karijera traje i dan danas, s tim što je sada više fokusirana na rad sa decom i dečijim horom. Ipak, svi još pamte njene početke na muzičkoj sceni.

Osim snažnim vokalom, Leontina je pažnju privlačila i atraktivnim izgledom i uvek zanimljivm stajlinzima. Iako je već godinama gledamo kao plavušu, tokom jednog perioda karijere pevačica je koketirala i sa tamnijim nijansama, čak i sa veoma kratkom kosom.

YouTube/printscreen

Leontina u spotu za pesmu "Neću samo tebe da volim" izgleda potpuno drugačije nego danas

Danas bi je malo ko mogao zamisliti ikako drugačije nego kao plavušu, međutim, početkom devedesetih izgledala je potpuno drugačije. Nosila je kratku tamnosmeđu kosu i jež frizuru koja je tada bila veoma moderna.

Što se tiče Leontininih odličja, na prvom Radijskom festivalu je osvojila nagradu za najbolji tekst godine za pesmu Lane moje, kao i treću nagradu i nagradu umetničkog saveta za najbolju pesmu Krila. Na drugom Radijskom festivalu za pesmu U nedelju je osvojila sedam nagrada - nagradu festivala, nagradu za najbolju kompoziciju, nagradu za interpretaciju, nagradu svih kolega, učesnika festivala, nagradu umetničkog saveta festivala i svih akreditovanih novinara, najbolja pesma - Radio Sarajevo i najbolja pesma - Radio Banja Luka.

Vukomanovićeva je osvojila Nagradu Beogradski pobednik za najboljeg autora 2006. Iste godine je osnovala dečji hor Čarolija koji ima više od trista članova. Umetnički je direktor i autor dečjeg muzičkog festivala Čarolija. Od 2009. je član upravnog odbora Beogradskog džez festivala a od 2010. je član i Artimedia srednje umetničke škole. Hor Čarolija je izveo Leontininu pesmu Čuvajte nam đake za šta je odlikovana počasnom značkom Kluba prijatelja IPA.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)