Zanimljivosti

FANOVI KEJTI PERI U STRAHU DA SE ŠLOGIRALA?! Pevačici usred nastupa pao kapak, svi u šoku gledali šta se dešava! (VIDEO)

Pogledajte snimak koji je u šoku ostavio ljude širom sveta, a jedna od teorija koja se pojavila jeste i da je atraktivnoj crnki popustio botoks.

25.10.2022 19:30

FANOVI KEJTI PERI U STRAHU DA SE ŠLOGIRALA?! Pevačici usred nastupa pao kapak, svi u šoku gledali šta se dešava! (VIDEO)
Foto: Tanjug/AP, Printscreen

Snimak pevačice Kejti Peri sa aktuelne koncertne turneje za samo nekoliko sati obišao je ceo svet.

Naime, pažnju javnosti nije zaokupio njen glas ili neka neverovatna vratolomija na sceni, budući da je ona u jednom trenutku stala pred publiku po završetku pesme, a onda je njen desni kapak počeo nekontrolisano da pada i da zatvara oko. Kejti ga je rukom nehajno podizala i to je i te kako bilo zapaženo.

Snimak je izazvao veliku buru na internetu. Neki su komentarisali kako joj je popustio botoks, drugi da je to posledica "ko zna čega" što pevačica uzima, dok je bilo i onih fanova koji su izrazili bojazan da se ona zapravo šlogirala.

Međutim, ma kako bilo zanimljivo za spekulisanje, reč je o sasvim četvrtoj stvari. 

Kejti Peri je svojevremeno u muzičkom takmičenju "American Idol" pričala o takozvanom padajućem, to jest lenjom kapku koji ima na desnom oku.  

- Imam padajući kapak i bila sam užasno zabrinuta na početku karijere. I onda su moji fanovi napravili grupu posvećenu mom nesrećnom oku. Grupa se zova "Kejtino padajuće oko". To je ovo moje desno oko. Samo uživaj i ne brini o tome - rekla je Kejti svojevremeno jednom od učesnika emisije koji se posramio zbog problema koji ima.

A o čemu je zapravo reč? Zatvoreni kapak ili ptoza je poremećaj kod kog je gornji deo kapka netipično nizak. Ptozu možemo podeliti na kongenitalnu i stečenu. Kongenitalna ptoza je prisutna pri rođenju i obično je uzrokovana slabim razvojem mišića očnih kapaka, koji se nazivaju levatori. Stečena proza je najčešći tip, a obično nastaje jer mišići koji podižu očne kapke slabe, stanjuju se ili dolazi do njihovog istezanja.

Postoje različiti nivoi ptoze - od one koju je teško primetiti, do potpuno spuštenog kapka koji prekriva zenicu i fizički onemogućava vid. Ukoliko se ne leči, ptoza može dovesti do drugih stanja, poput ambliopije ili astigmatizma. Kod prisutnosti ptoze pacijenti imaju poteškoće s otvaranjem očnog kapka, te najčešće podižu obrve kontrakcijama čeonog mišića kako bi bolje videli. U težim slučajevima, moraju dizati kapke prstima kako bi uopšte videli. Postoje mnogi uzroci ptoze, uključujući onaj koji je povezan sa slabljenjem očnih mišića, traume ili ponekad neurološke probleme.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)