VIP saveti

ZNATE LI KOJE JE PRAVO PREZIME JELENE TINSKE? Poznaza balerina promenila identitet (FOTO)

Popularna "Lokica" odlučila je da promeni lične podatke, a evo zašto je to učinila.

22.02.2023 13:01

ZNATE LI KOJE JE PRAVO PREZIME JELENE TINSKE? Poznaza balerina promenila identitet (FOTO)
medija centar

Popularna "Lokica" Jelena Tinska stekla je veliku popularnost nastupajući sa tom  poznatom plesnom grupom. Legenardnog Zdravka Čolića one su pratile na svim koncertima širom nekadašnje Jugoslavije. Nekoliko puta su igrale i za maršala Tita, a on ih je zvao "Loknice". 

Odrastanje popularne balerine bilo je veoma živopisno. Kao devojčica bila je veoma stidljiva i usamjena jer je bila jedinica. Nije se družila sa decom iz ulice. Imala je veliku želju za bratom ili sestrom pa je izmislila dve najbolje drugarice koje je nazvala Oka i Vova.

YouTube/printscreen

Jelena Tinska godinama neguje isti imidž

Kao dete je bila veoma maštovita. Ljubav prema umetnosti, pre svega baletu nasledila je od svoje bake, violinistkinje Marije Mihajlović koja ju je i odvela na prvu baletsku predstavu. Otad je nastavila da neguje tu ljubav i tokom školskih dana. Ipak, nakon povrede koju je doživela više nije mogla da se aktivno bavi baletom, već plesom. U tom pravcu je i razvijala karijeru, ali obrazovanje nije zapostavila.

Rođena je kao Jelena Petrović, ali je za vreme studija promenila ime u Jelena Tinska i nikada više nije menjala prezime. Do dana današnjeg malo ko i zna te podatke o njoj. Udavala se triput i iz tih brakova ima dve ćerke, Milicu Zeldu i Ljubicu. Kada su napunile osamnaest godina odlučile su da uzmu prezime Tinska. Do tada su se prezivale Lutovac.

YouTube/printscreen

Jelena Tinska držala je program vežbi

Jednom prilikom Jelena je govorila o tome zbog čega je odlučila da promeni prezime, kao i zbog čega je odluka pala da to bude baš Tinska. Razmišljala je o tome da uzme prezime svoje bake, ruskinje Irene Tromšinske iz Sankt Petrsburga.

S obzirom na to da je to prezime komplikovano za izgovor, odlučila je da ga modifikuje u Tinska, što je zvanično postalo njeno prezime koje su kasnije nosile njene ćerke, a danas i unuci. Jelena je od prvog dana promene prezimena odlučila da ga nikada ne promeni, da se ne preziva ni po jednom mužu, a ni po tati.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)