Zanimljivosti

ZVEZDA JUGOSLAVIJE PREMINULA JE U SAMOĆI, A NJENA POSLEDNJA ŽELJA IZAZVALA JE GORČINU: Udavala se triput, a onda su je svi zaboravili (FOTO)

Tek punoletna ušla je na velika vrata na muzičku scenu, međutim, slava ju je brzo zasitila te se osamila daleko od očiju javnosti.

17.02.2023 22:05

ZVEZDA JUGOSLAVIJE PREMINULA JE U SAMOĆI, A NJENA POSLEDNJA ŽELJA IZAZVALA JE GORČINU: Udavala se triput, a onda su je svi zaboravili (FOTO)
Profimedia

Lola Novaković bila je zvezda nekadašnje Jugoslavije, a za njenim stasom i glasom uzdisali su brojni muškarci. Delovala je nedodirljivo. Karijera je bila fokus njenog sveta i sav trud joj se isplatio. Ipak, prerani ulazak u šoubiznis koštao ju je toga da se iz njega povukla mnogo pre nego što se to očekivalo.

Pevačici su članovi Orkestra Pet Adrijatika 1952. godine predložili da peva sa njima. Prvi zajednički nastup, a ujedno i Lolin prvi nastup bio je na dočeku Nove 1953. godine u Domu JNA u Smederevu. Lola je tada imala 18 godina. U godinama koje su sledile nizala je uspeh za uspehom i uspela da izgradi internacionalnu karijeru. U drugoj polovini sedamdesetih godina počela je da se povlači sa jugoslovenske javne scene.

 


Tokom cele karijere Lola se trudila da privatni život drži dalje od medija i radoznale javnosti. Neki detalji su ipak svima bili poznati. Ova muzička diva iza sebe ima tri braka. Prvi suprug joj je bio Boro Kragujević, profesor fizičkog obrazovanja. Ova ljubav bila je kratkog daha. Nakon dve godine je usledio razvod. Na vrhuncu karijere 1966. godine, udala se za predstavnika avio-kompanije „Panameriken“ Mila Jovanovića. Nakon venčanja uzela je prezime Jovanović i nastupala pod imenom Lola Novaković Jovanović. U javnosti su delovali kao skladan par. Lola je očigledno probleme držala po strani i rešila da posle četiri godine ponovo bude slobodna. Razvod je šokirao javnost. Nije dugo prošlo, Lola je ponovo bila u srećnoj vezi. Naime, njeno srce osvojio je kolega Dragan Antić. Zvanično su se zajedno kao par pojavili na "Beogradskom proleću" godinu dana nakon Lolinog razvoda. 

 

 

 

 

U braku su bili sve do 2000. godine. Lola je već tada vodila povučen način života i nije se eksponirala niti davala intervjue. Njena smrt 2006. godine zatekla je umetničku javnost, a posebno poslednja želja koju je imala. Kako su tada mediji pisali, Lolu su komšije pronašle u fotelji u njenom domu kada je već izdahula. Naime, Lola nije želela da je sahane u Aleji zaslužnih građana. Pevačica je kremirana, a njena urna položena je na Novom groblju. 
 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Kalesu

18.02.2023 00:03

Malo se manje zna, a u članku nigde ne pominje, da je pravo ime Lole Novaković bilo Zorana