Zanimljivosti

PRE UDAJE ZA KRALJA IMALA JE UZBUDLJIVU PROŠLOST: Evo čime se bavila kraljica Leticija, sve je zabeleženo kamerama (VIDEO)

Njenu ljubavnu priču opisiju kao modernu verziju Pepeljuge.

28.01.2023 18:00

PRE UDAJE ZA KRALJA IMALA JE UZBUDLJIVU PROŠLOST:  Evo čime se bavila kraljica Leticija, sve je zabeleženo kamerama (VIDEO)
Tanjug/Ap

Kraljica Leticija od Španije prefinjenim stilom i sofisticiranom lepotom privlači pažnju gde god da se pojavi. Leticija Ortiz Rokasolano je i pre udaje za kralja Filipa bila poznata javnosti kada se pojavljivala na televiziji u znatno drugačijoj ulozi.  

Još u mladsti odlučila je da krene stopama svog oca Hesusa Hosea Ortiza Alvareza koji je bio novinar. Leticija je uz njega zavolela ovu profesiju i bila je veoma uspešna. Kraljica Leticija je magistar audiovizuelnih komunikacija i ona je radeći prvo u štampi a kasnije na TV-u pokazala da joj je novinarstvo zaista u krvi.

Printscreen/Tiktok/_europeanone_

Kraljici Leticiji je novinarstvo bilo u krvi

 

Radila je za SNN plus a kasnije za nacionalnu televiziju. Međutim, ključan trenutak u njenom životu koji joj je odredila karijera bio je onaj iz 2002. kada je poslata da izveštava o potonuću tankera Prestiž na severu Španije i o mogućoj ekološkoj katastrofi. Kraljica je tu upoznala prestolonaslednika Španije sa kojim je razmenila broj telefona i kasnije ušla u vezu.

Tik tok snimak kraljice Leticije koja je radila kao devojka na televiziji, obišao je društvene mreže i tiktokeri nisu krili oduševljenje time što je španska kraljica i pre udaje za kralja Filipa imala zavidnu karijeru i bila dostojna trona na kojem se nalazi od 2014. godine. 

- Život te može odvesti svuda-

- Atraktivna i pametna!-

 

 

- Princ ju je oduvek želeo, od momenta kada ju je video na tv-u!

- Kakav moćan snimak. Želim da budem poput nje kad odrastem -

- Koliko je intervjua i članaka imala o kraljevstvu?- komentarisali su tiktokeri.

U jednom od snimaka tadašnja novinarka Leticija se srdačno rukuje sa princom Filipom i to je možda jedan od ključnih momenata kada mu je ona privukla pažnju i kada se rodila ljubav. Iako je iza sebe imala neuspešan brak, kraljica Leticija je uplovila u romansu sa tadašnjim princom Fipom, a današnjim kraljem za kojeg se i udala. Tom prilikom ona je nosila tradicionalnu venčanicu Manuela Pertegaza, omiljenog dizajnera njene svrkrve kraljice Sofije. Na snimku je i deo venčanja gde kraljica Leticija ima svedenu šminku i izgleda prefinjeno poput svih kraljevskih dama.

 

 

Kraljevski par se svuda pojavljuje zajedno sa ćerkama, a odlučili su da nemaju više dece iz bojazni da bi mogli da dobiju sina te da bi on kao budući prestolonaslednik preskočio sestre. Kraljicu Leticiju su Španci posebno zavoleli zato što je prva dama španske krvi za razliku od majke kralja Filipa, kraljice Sofije koja je poreklom iz Grčke.

Priču kraljice Leticije mnogi opisuju kao moderni verziju bajke Pepeljuga kada se naizgled "obična" devojka udaje za princa koji joj život pretvara u bajku.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)