Zanimljivosti

OVO JE NAJLEPŠI MUŠKARAC ZA 2023. GODINU: Zlatni presek je presudio, ostavio je iza sebe Patinsona, Hemsvorta, Evansa, Klunija... (FOTO)

Reže-Žan Pejdž je najlepši na svetu po svim matematičkim proračunama.

26.01.2023 14:10

OVO JE NAJLEPŠI MUŠKARAC ZA 2023. GODINU: Zlatni presek je presudio, ostavio je iza sebe Patinsona, Hemsvorta, Evansa, Klunija... (FOTO)
shutterstock.com

Smatra se da je lepota u oku posmatrača, ali utvrđeno je od davnina univerzalno matematičko pravilo kojim se ocenjuje savršena lepota i simetričnost, a pravilo je dobilo naziv "zlatni presek". Glumac Reže-Žan Pejdž (34) proglašen je za najlepšeg čoveka na svetu, upravo prema pravilima "zlatnog preseka". Utvrđeno je da se Pejdž 93,65 odsto poklapa sa odnosom lepote grčkog "Phi" merila lepote, koji procenjuje fizičko savršenstvo. Britanski estetski hirurg, dr Džulijan De Silva, koji je za istraživanje koristio najnoviju tehniku kompjuterskog proračuna, sastavio je listu najlepših za 2023. godinu.

- Ove potpuno nove tehnike kompjuterskog mapiranja omogućavaju nam da rešimo neke od najvećih misterija o tome šta osobu čini fizički lepom, a tehnologija je takođe korisna u planiranju operacija pacijenata - rekao je dr De Silva za Dejli mejl.

Taj postupak merenja lepote potiče iz evropske renesanse. Umetnici i arhitekte koristili su jednačinu, poznatu kao "zlatni presek", da bi stvorili svoja remek-dela. Taj odnos se može primeniti na bilo šta, a koristio ga je i Leonardo da Vinči. Naučnici su otad prilagodili matematičku formulu kako bi otkrili šta osobu čini lepom. 

- Mere se dužina i širina lica osobe, a pretpostavka je da što su proporcije lica ili tela bliže broju 1.618 (Phi), to je osoba lepša. Zatim se meri dužina od linije kose na čelu do mesta između očiju, kao i od mesta između očiju i dna nosa i od dna nosa do dna brade. Osoba se smatra lepom ako su brojevi jednaki. Zatim se pažnja posvećuje simetriji i proporcijama lica. Da bi se neko smatrao lepim po "zlatnom preseku", dužina uha mora biti jednaka dužini nosa, a širina oka mora biti jednaka rastojanju između očiju - stav je strućnjaka koji su se bavili tom tematikom.

Srećna Republika otkriva vam i najlepšeg muškarca na svetu za 2023. godinu.

1. Reže-Žan Pejdž - 93,65 odsto

 

Reže-Žan Pejdž je pobedio jer je imao najveći rezultat za razmak između očiju, a njegov položaj očiju mu je takođe doneo visok rezultat.

- Ima klasično zgodno lice i prelepe smeđe oči. Njegove savršeno oblikovane usne takođe su imale visoke ocene, a jedina niža ocena koju je postigao bila je za širinu i dužinu nosa - rekao je dr De Silva.

2. Kris Hemsvort - 93,53 odsto

Shutterstock

Kris Hesmvort

Hemsvort je jedna od najvećih svetskih filmskih zvezda nakon što je stekao glumeći Marvelovog junaka Tora. Proslavila ga je australijska sapunica "Kod kuće i u gostima".

- On ima staromodni glamur holivudskih zvezda iz prošlih vremena, a to je veoma visoko kada se meri klasična lepota - odgovorio je autor studije.

3. Majkl B. Džordan 93,46 odsto

Visoke ocene dobio je i američki glumac poznat po ulozi u "Crnom panteru".

- Glumac Majkl B. Džordan je za dlaku izmakao drugo mesto i imao je najbolje rezultate za širinu i dužinu nosa, a bio je drugi najbolji za bradu - otkrio je estetski hirurg.

4. Hari Stajls 92,3 odsto

- Pevač je bio 4. i postigao je skoro savršenih 99,7 odsto za bradu, a bio je i drugi najbolji za rastojanje između očiju. Nije iznenađenje što je postao filmski srcelomac i pevačka superzvezda - rekao je doktor.

5. Džud Belingam  92,22 odsto

Fudbaler Džud Belingam postigao je visok rezultat plasiravši se na peto mesto. Dobio je najviše ocene za gotovo savršen položaj između usana i nosa. 

- Sjajno je videti englesku fudbalsku zvezdu kako postiže tako visoke poene - rekao je De Silva.

Evo kojih 5 lepotana ih slede: glumac Robert Patinson, glumac Kris Evans, glumac Džord Kluni, glumac Henri Golding, glumac Dvejn Džonson.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)