Uskrs

NIKAD VIĐENA TEHNIKA FARBANJA JAJA ODUŠEVILA SVE: Radi se brže nego ikad, a imaćete mala umetnička dela na svojoj usršnjoj trpezi

Za par minuta očekuje vas oduševljenje!

26.04.2024 13:48

NIKAD VIĐENA TEHNIKA FARBANJA JAJA ODUŠEVILA SVE: Radi se brže nego ikad, a imaćete mala umetnička dela na svojoj usršnjoj trpezi
instagram-slatkadomacica

Tradicija farbanja jaja za Uskrs ima dugu istoriju. Ovaj običaj je prisutan u mnogim kulturama širom sveta, a simbolika jaja kao simbola obnove, plodnosti i novog života čini ovu praksu veoma značajnom tokom nastupajućeg praznika.

Jaje je simbol života i obnove u mnogim kulturama. U hrišćanskoj tradiciji, jaje predstavlja Isusovo vaskrsenje i novi početak. U mnogim kulturama, jaja su se farbala biljkama, voćem i drugim prirodnim materijalima kako bi se dobile različite boje. 

Jedna influenserka podelila je sa pratiocima koliko je oduševljena ovom tehnikom farbanja jaja. Ona navodi da je ovaj postupak toliko jednostavan, unikatan i zabavan. Sve što vam treba za ovu tehniku su jaja (bela ili smeđa), voda, sirće i boje za jaja. 

Influenserka je objasnila da je najbolje da jaja ne budu vruća, već da mogu da se drže u ruci ili da budu hladna.

- Pripremiti četiri posude ili čaše u koje ćete umakati jaja. Zatim pripremite 800ml ključale vode i rasporedite ih u čaše, tako da u svakoj bude 200ml vode. U svaku čašu dodajte kašiku i po sirćeta i na kraju dodajte i boje, u svaku čašu po jednu boju i promešajte. Boje su sada spremne za farbanje. Pažljivo spuštajte jaje do pola u boju na nekoliko sekundi, sačekajte da se boja osuši i umačite u drugu boju. Taj postupak možete ponavljati koliko god puta želite, svako jaje će biti unikatno - istakla je ona u opisu snimka na Instagramu.

 

 

Kombinacijom boja i različitim redosledom umakanja, možete stvoriti šarene i razigrane uzorke na površini jaja. Ofarbana jaja na kraju možete premazati jestivim uljem kako biste im dodali dodatni sjaj i istakli lepotu boja.

Ova tehnika farbanja jaja je sjajan način da unesete originalnost i šarenilo u tradicionalnu praksu farbanja jaja, te je idealna za porodičnu zabavu ili ukrašavanje za praznične dane, a zahteva minimalno vremena. Uživajte u stvaranju unikatnih i šarenih jaja koristeći ovu jednostavnu, a efektnu tehniku.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)