Zanimljivosti

KO JE CRNA UDOVICA, JEDINA OSOBA KOJE SE PLAŠIO I PABLO ESKOBAR: Ubila tri muža, ni striptizete nije poštedela! (FOTO)

U najnovijoj filmskoj verziji njen lik tumači Sofija Vergara.

24.08.2024 21:10

KO JE CRNA UDOVICA, JEDINA OSOBA KOJE SE PLAŠIO I PABLO ESKOBAR: Ubila tri muža, ni striptizete nije poštedela! (FOTO)
Netflix / Everett / Profimedia

Grizelda Blanko, poznata i kao La Madrina, Kuma ili Crna udovica, bila je jedna od najopasnijih žena u istoriji kriminala. Njena brutalnost i hladnokrvnost šokirale su i policiju i tužilaštvo, kako u Kolumbiji, tako i u SAD-u. Tokom svoje "vladavine", navodno je naručivala ubistva istom lakoćom kojom se naručuje pica.

Grizelda je uz sve to bila opsednuta se*som, a njena sklonost ka nasilju bila je legendarna. Dobila je nadimak Crna udovica jer je ubila tri muža, ali to je samo deo njene mračne priče. Naime, bila je odgovorna za oko 250 ubistava.

Očekivali kriminaca zatekli debuljuškastu onižu ženu

FBI je tokom jednog od njenih najpoznatijih hapšenja upao u skromni bungalov u mirnom predgrađu. Umesto očekivanog okorelog kriminalca, pronašli su malu, debeljuškastu ženu kako mirno sedi na krevetu i čita Bibliju. Predstavila se kao Beti, pokušavajući da ubedi agente da su pogrešili kuću. Ali FBI je znao da su pronašli kraljicu kokaina.

Profimedia

Grizelda Blanko

Grizelda je rođena 1943. godine u siromašnom kvartu Kolumbije, gde je nasilje bilo deo svakodnevice. Majka joj je bila alkoholičarka i prostitutka, a i sama Grizelda je već sa 11 godina počela da pokazuje opasne sklonosti. Sa samo 13 godina napustila je dom sa makroom Karlosom Trujilom, za koga se kasnije udala i sa kojim je dobila troje dece. 

Opravdano nazvana Crnom udovicom

Nadimak Crne udovice je opravdala. Naime, Grizelda se teretila za ubistvo svog prvog muža, Karlosa, zbog poslovnog nesporazuma, a ubrzo nakon toga preudala se za Alberta Brava, trgovca kokainom. Njih dvoje su u Njujorku izgradili kokainsku imperiju i razvili bliske veze sa Pablom Eskobarom, jednim od najpoznatijih narko-bosova u istoriji. Pričalo se da se čak i Eskobar plašio La Madrine. 

- Jedini čovek kog sam se plašio u životu bila je žena po imenu Grizelda Blanko - istakao je čak i čuveni Eskobar.

 

 

Pored muževa rešila se i striptizeta

Njen treći muž, Darijo Sepulveda, nije izbegao istu sudbinu kao i njeni prethodni partneri. Nakon što ga je optužila za neverstvo, ubila je osam striptizeta za koje je verovala da su sa njim u vezi. Uplašen, Darijo je pokušao da se vrati u Kolumbiju sa njihovim sinom Majklom Korleoneom Blankom, ali ga je Grizelda presrela i ubila pred detetom.

Godine 1985., dok se njeno carstvo kokaina polako rušilo, Grizelda je pronašla utočište u Kaliforniji, gde je živela pod lažnim imenom u skromnom bungalovu. FBI ju je pronašao i uhapsio, a glavni agent Bob Palombo kasnije je priznao da je bio toliko očaran njome da ju je poljubio u obraz, pre nego što joj je stavio lisice.

Planirala atentat na Džona Kenedija

Crna udovica je osuđena na 15 godina zatvora 1986. godine zbog posedovanja i trgovine drogom. Čak i iza rešetaka, nastavila je da vodi svoju imperiju droge i planira otmicu Džona Kenedija, sina bivšeg američkog predsednika.

 

 

Nakon 18 godina provedenih u zatvoru, deportovana je u Kolumbiju, gde je živela mirnim životom do 2012. godine, kada su je pronašli neprijatelji i ubili. Njena smrt označila je kraj jedne od najstrašnijih i najkrvavijih poglavlja u istoriji narko-kartela. U najnovijem filmskom ostvarenju čuvenu Grizeldu tumači lepotica Sofija Vergara.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)