Zanimljivosti

SVI OKO NJE SU UMIRALI: Sahranila 2 muža, gubila je decu, trpela batine i prolazila agoniju zbog bolova

Onazis je verovao da je ona otelotvorenje Kenedijeve kletve.

27.06.2024 22:01

SVI OKO NJE SU UMIRALI: Sahranila 2 muža, gubila je decu, trpela batine i prolazila agoniju zbog bolova
AP Photo

Džeki Kenedi (1929 - 1994) bila je ikona stila, najelegantnija prva dama Amerike ikad, sažaljevanja, podizana na pijadastal, a potom bacana u blato. Bila je u automobilu sa mužem, američkim predsednikom Džonom F. Kenedijem kad je ubijen u Dalasu 1963.

Držala je njegovu glavu u krilu dok je umirao, a godinama kasnije imala traume i ozbiljne zdravstvene probleme koji su bili direktna posledica ovog događaja.

Prevare i bolesti

O životu Džeki Kenedi napisane su brojne knjige, a 2. jula izlazi još jedna pod imenom "Ništa ne pitaj: Kenedi i žene koje je uništio" (Ask Not: The Kennedys and the Women They Destroyed) koju potpisuje Maurin Kalahan. U ovoj knjizi ona razotkriva privatan pakao kroz koji je prolazila Džeki. 

AP Photo

U braku s Kenedijem prošla je pakao zbog njegovih neverstava

Godinama nakon smrti Kendija patila je od posttraumatskog sindroma i imala je neopisivi, pulsirajući bol u vratu zbog koga nije mogla da ustane iz kreveta. 

- Agoniju kroz koju je prolazila pripisivala je oštećenju nerava koji je pretrpela dok je držala Džonovu krvavu glavu u krilu. Imala je brojne psihološke probleme ne samo zato što je gledala kako joj ubijaju muža, već i njegovih stalnih neverstava - otkriva se u knjizi. 

Svet u kome je Džeki živela bio je prožet moći, glamurom i bogatstvom, ali njen lični život je bio obeležen bolom i tragedijama koje je preživljavala dok su svi oko njen umirali.

Decenijama je proganjao gubitak dece - ćerka Arabela bila mrtvorođena, sin Patrika je umro 39 sati nakon rođenja. Imala je imala više pobačaja koji su verovatno bile posledica svih mogućih polono prenosivih bolesti koje joj je prenosio muž nakon svojih brojnih afera. 

- Nije ni Džeki njemu ostala dužna. Godinama je imala aferu sa njegovim oženjenim bratom Robertom F. Kenedijem. Veza je prekinuta kada se Bobi kandidovao za predsednika 1968. I on je ubijen u 42. godini, a nekoliko meseci kasnije Džeki se udala za grčkog magnata Aristotela Onazisa, koji je počeo da je vara samo nekoliko nedelja nakon venčanja - piše Kalahan. 

AP Photo

Džeki je bila i ostala ikona stila koju su imitirale žene širom sveta

Džeki je, tvrdi autorka knjige, imala 170 stavki u svom bračnom ugovoru sa Onazisem u kome je precizirano koliko često će imati seks, ali i uslove za njenu finansijsku sigurnost.
Aristotel joj je navodno plaćao 3 miliona dolara unapred i milion dolara za svako njeno dete godišnje, plus 600.000 dolara za putovanja.

Ali, on nije bio njen spasitelj - dve godine pre svoje smrti 1975. godine, milijarder je tukao i napravio joj masnicu na oku nakon što je izgubio sina iz prethodnog braka u avionskoj nesreći. Aristotel je za gibitak sina okrivio Džeki tvrdeći da je ona „živo otelotvorenje Kenedijeve kletve “, za koju je verovao da je prerano okončala život njegovog sina, piše portal InTouch.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)