Zanimljivosti

MUŠKARAC (58) DOŠAO UMORAN SA POSLA, PRIGRLIO GUMU I UŠAO U MORE: Usledila je noćna mora, 19 sati proveo u okeanu! (VIDEO)

Nikako ne ulazite da se kupate pospani!

13.07.2024 20:40

MUŠKARAC (58) DOŠAO UMORAN SA POSLA, PRIGRLIO GUMU I UŠAO U MORE: Usledila je noćna mora, 19 sati proveo u okeanu! (VIDEO)
Prntscrn/YouTube/東森新聞 CH51

Neverovatna situacija desila se na obalama Tajvana kada se bezbrižno opuštanje na talasima pretvorilo u pravu noćnu moru. Ono što je trebalo da bude relaksirajući dan na plaži pretvorilo se u nezamisliv scenario, koji se viđa samo na filmu i u knjigama.

Hong Nan (58) je oko 6 sati po podne, nakon napornog dana na poslu, ušao u more u blizini Novog Tajpeja, na ostrvu Tajvan, kako bi se opustio. Međutim, zaspao je, a probudio se nekoliko sati kasnije, na otvorenom moru. 

Hong se probudio veoma daleko od obale, bez ikoga u blizini ko bi mogao da čuje njegove pozive u pomoć. Bez obale na vidiku, jedina opcija mu je bila da se čvrsto drži za gumu i nada se prolasku čamca. On je tako na otvorenom moru proveo i celu noć. Srećom, oko 13 časova narednog dana, ribarski brod ga je primetio i spasao.

 

 

Hong je nakon neverovatnih 19 sati plutanja na otvorenom okeanu, najzad spašen, nekoliko milja od obale Tajvana.

Dramatično spašavanje

Ribarski čamac se kretao prema luci Novi Tajpej kada je posada primetila nešto neobično u vodi. Približivši se, otkrili su muškarca kako se jedva drži za gumu za plivanje. Posada je brzo reagovala, bacivši mu bovu za spasavanje i uvukavši ga na čamac. Nakon toga, vratili su ga u luku i odmah pozvali hitnu pomoć.

Prema izveštajima Taivan EBC News-a, iako je bio slab i dehidriran, Hong je bio u dobrom zdravstvenom stanju, što je bilo iznenađujuće s obzirom na to koliko dugo je bio na moru. On je nakon detaljnih pregleda u bolnici istog dana pušten kući, zahvalan na srećnom završetku ove dramatične avanture, koja će se prepričavati decenijama.

Upozorenje za letnju sezonu

Ovaj incident služi kao važno upozorenje za sve one koji planiraju letovanje, a to je da ne idu na dušeke i gume ukoliko su pospani ili umorni.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)