Zanimljivosti

SLOMLJENE NAOČARE JE DRŽALA NA NOSU NE SLUTEĆI ŠTA SE DEŠAVA: Sofi uzburkala društvene mreže ovim snimkom, komentari su se samo nizali! (VIDEO)

Lekari upozoravaju da ovakvo ponašanje nije dobro i da kod problema sa vidom treba potražiti pomoć oftamologa.

11.02.2024 15:40

SLOMLJENE NAOČARE JE DRŽALA NA NOSU NE SLUTEĆI ŠTA SE DEŠAVA: Sofi uzburkala društvene mreže ovim snimkom, komentari su se samo nizali! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/scribbledbysophie

Oko je organ vizuelnog sistema koje ima primanja i obrade vizuelnih detalja. Oči detektuju svetlost i pretvaraju je u elektrohemijske impulse u neuronima. S godinama dolazi do slabljenja vida zbog čega većina ljudi u zrelim i pozim godinama moraju da nose naočare posebno za čitanje. 

Međutim, iako doktori insistiraju da kad primetite probleme sa vidom potražite pomoć oftamologa mnogi odbijaju da idu kod lekara. Umesto toga kupuju jeftine naočari po radnjama bez prethodnog pregleda što može biti posebno opasno. 

shutterstock.com

Naprezanje očiju čak i u ranijoj dobi može dovesti do raznih poremećaja vida zbog čega je neophodno nositi naočare

Jedna od tih je i majka tiktokerke Sofi Ansari koja je otkrila svojim pratiocima na TikToku kako se njena majka snašla da čita koristeći naočare, bez da ode na pregled kod lekara. Na snimku koji je ima više od 1,1 milion sviđanja vidi se žena koja sedi na krevetu i gleda u mobilni telefon dok su joj na nosu polomljene naočari. 

- Moja mama ne želi da pregleda svoje oči. Umesto toga po celoj kući imamo više od 50 pari naočara iz jeftinih radnji koje su u zapuštenom stanju- napisala je ona.

 

 

Mnogi njeni pratioci su prepoznali svoje majke u ovoj objavi, ali ih je ovaj snimak i prilično nasmejao. Kako su neki objasnili stariji ljudima koji ne vole da dižu frku oko svega i mnogim životnim situacijama pristupaju  opušteno, baš poput ove žene.

- Ovo je moja mama u suštini.

- Moja baka nije na TikToku ali mora ovo da vidi.

- Znači svi imamo istu majku.

- Bukvalno moja mama i tetka - bili su neki od komentara.

Iako su mnogi prepoznali svoje članove porodice u ovoj situaciji, mnogi su se složili kako je ipak najsigurniji način posetiti oftamologa koji će proceniti u kakvom su stanju oči i da li pacijent ima potrebu za naočarima sa dioptrijom. Takođe većina se složila da se sa vidom ne treba igrati, a posebno ne treba nositi naočare bez prethodnog pregleda i konsultacije sa lekarom. 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)