Zanimljivosti

NASTAVNIK JE OD SIROMAŠNOG ĐAKA UZEO POCEPAN KAPUT I ODNEO GA NA POPRAVKU: Njegova ćerka je ubacila poruku u džep

Ponekad je dovoljan samo jedan gest da nekome vratimo veru u bolje sutra

08.02.2024 19:01

NASTAVNIK JE OD SIROMAŠNOG ĐAKA UZEO POCEPAN KAPUT I ODNEO GA NA POPRAVKU: Njegova ćerka je ubacila poruku u džep
Pixabay.com/Mohammad_usman

Prenošenje znanja nije jedini posao koji imaju zaposleni u prosveti. I učitelji i nastavnici se trude da što bolje upoznaju svoje đake i da im budu od pomoći i mimo nastave. O tome svedoči i jedno pismo koje je na forumu Reddit podelio nastavnik biologije iz Ilionisa.

"Zamolio sam jednog od svojih učenika koji je veoma siromašan da mi da svoj pocepani kaput kako bih mogao da ga donesem kući i dam ga ćerki da ga zakrpi. Došao je na čas i pokazao mi da je ovo pronašao u džepu“, napisao je nastavnik na forumu Reddit.

Bila je to poruka koju je ostavila nastavnikova 17-godišnja ćerka Brijan.

„Hej, dete, to sam ja, magični popravljač kaputa. Nadam se da će kaput izdržati, ali ako ga nisam dobro zakrpila, slobodno reci mom tati da ga donese opet da popravim. Žao mi je što nisam mogla da prepravke učinim nevidljivim kao što sam se nadala, ali veruj da sam dala sve od sebe. Takođe, pošto si tri godine mlađi od mene, mislim da bih mogla da ti dam neki koristan savet. Škola je naporna. Ali, uskoro ćeš biti slobodan. Uspeh je pred tobom! Srećno!“, napisala je nastavnikova ćerka.

Njen otac je, očekivano, bio ponosan na ovaj njen gest.

- Moja ćerka je neverovatno dete. Ona stalno radi ovakve stvari. Moj učenik se smeškao kad mi je pokazao poruku. Stalno je čitao poruku tokom časa i smeškao se, pa sam morao da ga zamolim da odloži poruku sa strane da bi mogao da prati nastavu – ispričao je nastavnik za „Tudej“.

Kasnije tog dana, učenik je nastavniku dao ručno izrađenu čestitku za ćerku.

„Hvala što ste mi popravili kaput. Zaista cenim poruku koju ste mi napisali. Mnogo mi znači, jer mi ovaj razred baš teško pada. Ali svi moji nastavnici su odlični“, napisao je dečak.

Na veliko iznenađenje nastavnika koji je podelio pismo, a koji je insistirao na anonimnosti, njegova objava je postala viralna.

- Ima toliko divnih stvari koje su u vezi sa ovom objavom. Najpre ste hteli da pomognete učeniku koji je slabog materijalnog stanja, a on je prihvatio pomoć. Ne samo što se vaše dete potrudilo da pomogne ovom učeniku, već mu je poslalo poruku ohrabrenja i dalo obećanje da će mu pomagati i ubuduće. Učenik je prepoznao koliko je poruka koju je dobio od vaše ćerke posebna, pokazao je zahvalnost i poželeo je da poruku koju je dobio podeli sa vama. Odlično je što ste ovu razmenu poruka podelili na forumu!

- Divno ste vaspitali ćerku i razvili ste divan odnos sa učenicima. Čestitam vam od srca!

- Svaka čast, nastavniče! Ovo je predivan gest, a vi zaslužujete veliko poštovanje – bili su neki od komentara ispod posta koji je nastavnik podelio.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)