Zanimljivosti

"NIKAD NIJE KASNO DA POLETITE": Baka od 97 godina postala heroj, o njenoj hrabrosti ne prestaje da se priča! (VIDEO)

Snimak je za kratko vreme postao hit na društvenim mrežama.

26.11.2023 14:00

"NIKAD NIJE KASNO DA POLETITE": Baka od 97 godina postala heroj, o njenoj hrabrosti ne prestaje da se priča! (VIDEO)
Printscreen/https://twitter.com/anandmahindra

Biznismen Anand Mahindra, koji je prilično aktivan na društvenim mrežama, redovno objavljuje zanimljive priče za svojih 10,8 miliona pratilaca. Snimak koji je podelio na Tviteru, a na kom se vidi starica koja upoznaje čari paramotoringa, izazvao je veliko oduševljenje.

Mahindra je naveo da starica ima čak 97 godina, a u opisu snimka je napisao:

„Nikad nije kasno da poletite. Ona je moj heroj dana.“

Vremešnoj gospođi pomogli su da se smesti u kolica koja su deo letelice, stavili su joj tamne naočare za sunce, privezali joj sigurnosni pojas i stavili zaštitnu kacigu. Iza nje je seo instruktor koji upravlja letelicom, a onda su se njih dvoje vinuli put oblaka.

Snimak traje 55 sekundi i najpre ga je na Instagramu podelila organizacija koja okuplja vojne pilote i veterane vazduhoplovstva. Upravo oni su otkrili da gospođa koja se odvažila na ovaj nesvakidašnji let ima 97 godina.

Mnogi koji su odgledali snimak bili su oduševljeni hrabrošću i odlučnošću starice da u tako poznim godinama iskusi ovu adrenalinsku avanturu.

 

 

- Tako sam srećan što vidim ovaj snimak.

- Godine su samo broj, a ovaj snimak stare dame koja neustrašivo prihvata paramotoring to dokazuje! Njen duh je podsetnik da avantura nema granica. Hajde da svi pronađemo inspiraciju u njenoj hrabrosti i poletu za život!

- Kapa dole, živi život punim plućima.

- Inspirativno. Kakav način da nam kažete uvek imamo izbor ako smo rešeni da iskoračimo iz zone udobnosti.

- Ovo je veoma, veoma hrabro... Osećam se motivisano!

- Život je živeti trenutke. Neverovatan duh – bili su neki od komentara ispod snimka.

Paramotor se sastoji od ultra lakog avionskog motora za koji je pričvršćeno standardno krilo paraglajdera. Paramotoring je lak, relativno bezbedan i najpristupačniji oblik motorne avijacije. Cela letelica staje u prtljažnik malog automobila i može se sastaviti za let u roku od nekoliko minuta.

Brzina leta je od 40 do 55 km/h u zavisnosti od vetra i krila. Za tri sata leta dovoljno je 10 litara goriva, a u dobrim vremenskim uslovima može se preleteti razdaljina do 100 km. Ako se desi da motor prestane da radi tokom leta, krilo, koje je u suštini jedrilica, će lagano i bezbedno lebdeti pilota nazad na zemlju.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)