Zanimljivosti

MESECIMA KOPA TUNEL ISPOD SVOJE KUĆE: Ova devojka je predmet burne debate na internetu, a evo šta komšije kažu (FOTO)

Da bi, kako kaže, "izazvala sebe" Kala se odlučila na neobičan potez.

19.11.2023 15:00

MESECIMA KOPA TUNEL ISPOD SVOJE KUĆE: Ova devojka je predmet burne debate na internetu, a evo šta komšije kažu (FOTO)
Printscreen/https://www.tiktok.com/@engineer.everything

Jedna žena postala je poznata po neobičnom hobiju želeći da poboljša izgled i bezbednost svog doma tako što se odlučila za atipičnu aktivnost. Ona je iskopala tunel dugačak 9 metara i dubok čak 6 ispod svoje kuće. Tridesetsedmogodišnja Kala postala je poznata na TikToku nakon što je počela sa dokumentovanjem svog projekta zbog čega su je korisnici mreže nazvali "devojka iz tunela". Ona je počela sa svojim radom u oktobru prošle godine. Iako je rekla kako se otisnula na ovaj korak pre svega želeći da "izazove" sebe, ovaj tunel je namenjen da bude sklonište od oluja i nepogoda. 

Printscreen/TikTok/engineer.everything

žena je dokumentovala od početka svoje putovanje i neobičan hobi

Kala uživa u mnogim svojim ambicioznim projektima koje stalno radi na poboljšanju svoje kuće, a jedna od njih je izgradnja četvorospratnog dodatka u zadnjem delu njene kuće. 

- Ne bih rekla da je to bunker sudnjeg dana jer nisam spremna niti sam uopšte zabrinuta za takve stvari ali sam mislila da bi bilo lepo imati kao malo zaštitno sklonište. I tako sam počela da radim na tome. To je izazov, a ja volim izazove. Zaokuplja me i zabavlja.- kaže ona u intervjuu za nbcnews.com

Tiktokerka je svaki put dokumentovala svoje putovanje, a na taj način je i promovisala svoj nalog sakupivši više od 330.000 pratilaca. Njena aktivnost je naišla na veliku pažnju na mrežama pa je snimljeno niz novih klipova i video odgovora korisnika mreže koji su se raspitivali šta se sa njom dešava. 

Kako je postala viralna tako su rasla i pitanja o njenim motivacijama i metodama. Neki pratioci su je pitali zbog čega gradi tunel, da li ima i koje kvalifikacije i da li tokom iskopavanja preduzima mere bezbednosti. Bilo je i pitanja poput onih da li nam je dozvoljeno da gradimo tunele. Iako su joj neki pratioci sugerisali kako joj ne osporavaju sposobnost u inžinjeringu u proizvodnji izrazili su zabrinutost za njenu bezbednost.

Iako joj korisnički nalog sugeriše, Kala nema nikakvu formalnu pozadinu i inžinjeringu. Ona je studirala biznis i finansije u školi i većinu profesionalnog života provela je radeći u informacionim tehnologijama, međutim, njene strasti za građevinarstvo i mašinstvo su ostale. 

Tiktokerka je objasnila da se u ovom poduhvatu oslonila isključivo na sebe i da je imala povremeno pomoć u vidu saveta svojih prijatelja. Priznala je da može da nauči veštine samo radeći uz minimalne instrukcije.

 

 

Tiktokerka je priznala kako je na svoj pojekat potrošila oko 50.000 dolara i da je istraživala projekte i smernice za građevinrastvo. U početku su njena publika bili uglavnom inženjeri rudrstva, električari i građevinari.

Nije nailazila, kako kaž,e na velike nezgode tokom rada u pitanju je bilo par malih nezgoda i bezbednost je mnogo ne brine. Za pomenuti portal Kala nije ulazila u detalje zakonitosti onoga što radi, samo je pomenula da gradi tunel ispod svoje kuće i da nikoga ne ometa, te da su komšije pune razumevanja za njene ludorije.

- Nemam jasan rok do kada treba to da se završi. Uživam u procesu i volim da budem zauzeta. To mi je hobi- dodaje ona.

U budućnosti se nada da će izgraditi zamak.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)