Zanimljivosti

"JA BIH SE OSEĆALA KAO U HOROR FILMU": Sa šlemom na glavi i naoružana tiganjem obilazila je sobe vidno uplašena (VIDEO)

Život u zamku nije bajkovit i romantičan kako mnogi misle, svuda se čuju čudni šumovi i škripanje starog nameštaja.

13.07.2023 17:00

"JA BIH SE OSEĆALA KAO U HOROR FILMU": Sa šlemom na glavi i naoružana tiganjem obilazila je sobe vidno uplašena (VIDEO)
Printscreen/TikTok/thecastlediary

Ako biste danas rekli nekome da živite u zamku, verovatno bi vas pogledao čudno.  Osim ako niste deo kraljevske porodice, teško da bi vam bilo ko poverovao da živite u srednjovekovnim zdanjima okruženi tradicijom što je nepomljivo današnjim generacijama.

Međutim, upravo takav život vodi jedna Tiktokerka koja je podelila na ovoj mreži detalje svog života iz srednjovekovnog zamka. Ona dane provodi u dvorcu sa ogromnim sobama, retro nameštajem,  ali i brojnim drugim rekvizitima kao što je oklop viteza koji je bio uobičajeni za srednji vek. 

U postu koji je videlo 1,8 miliona ljudi ona objanjava da život u zamku nije ni nalik na bajku kako mnogi misle.  

Printscreen/TikTok/thecastlediary

Jedna Tiktokerka je pokazala u snimku kako izgleda život u zamku

 

U jednoj od svojih objava ona je pokazala da da se ne oseća ni malo prijatno kad u zamku ostane sama. U kratkom video snimku koji je postavila na Tik Tok ona je prikazala kako je ispratila roditelje, a potom zaključala vrata za njima.

Uplašena za sopstvenu bezbednost ona je na glavu stavila srednjovekovni šlem, a naoružala se tiganjem rešena da proveri sve sobe u strahu da se neko nije uvukao u njen dom dok je sama. 

Na svaki nepoznat šum i škripanje nameštaja ona se trzala od straha. Spas je pronašla u svojoj sobi sa psom u rukama nadajući se da će je on zaštiti ako naiđe neka opasnost. 

Međutim, njeni pratioci smatraju da preteruje i da mora da se pomiri sa činjenicom da u zamku možda ima i po neki duh ali je to cena života u ovoj velelepnoj palati.

- Da li imaš duhove? Oni vole stare zamkove.

- Mogu samo da zamislim kako bi izgledalo da napravim zabavu ovde. 

@thecastlediary Vivo qua da praticamente tutta la mia vita? Si Il castello di notte mi fa ancora paura? OVVIAMENTE 1G: THECASTLEDIARY 🏰 #castle #italia #princess ♬ original sound - mbnewadventures

 

- Ko te je snimio ako si ostala sama? Duh?

- A gde ti je posluga? Uz takav zamak sigurno imaš i poslugu. 

- Ja bih se osećalala kao u horor filmu.

- Voleo bih da imam tvoj problem - bili su neki od komentara na njen post.  

Kako je objasnila ova Tiktokerka zamak je izgrađen 1163. godine. Međutim, kao i većina takvih građevina vremenom propadaju pa su se prodavali često za bagatelu jer su potrebna ogromna ulaganja kako bi se doveo u stanje za život. 

Ovaj zamak je u Italiji, pa je njene pratioce zanimalo i koliko su troškovi održavanja. Zamak ima prelepu arhitekturu, oslikane zidove i umetničke skulpture. 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)