Zanimljivosti

Osiguranje imovine – Kako da obezbedite stan dok ste na putovanju?

Osiguranje i zaštita doma ne predstavljaju luksuz, već neophodnost. Kuća je najvrednija imovina pojedinca, nešto što se gradi godinama i u šta se ulaže mnogo ljubavi, truda, a i novca.

06.07.2023 14:23

Osiguranje imovine – Kako da obezbedite stan dok ste na putovanju?
gettyimages.com/promodunavosiguranje

Pored toga što predstavlja zaštitu od spoljnih uticaja, kuća je i naša oaza mira, mesto gde se osećamo sigurno i voljeno. Ipak, rizici kojima je naš dom izložen su brojni, bilo da je reč o nezgodama nastalim usled nepažnje samih ukućana, elementarnim nepogodama ili potencijalnoj pretnji od provalnog razbojništva. Potrebno je na vreme preduzeti sve korake i zaštititi svoj dom, kao i one koji u njemu borave.

Šta sve možemo učiniti kako bismo obezbedili sigurnost svog doma?

Istraživanja pokazuju da do najvećeg broja nezgoda i nesreća dolazi usled nemara i nepažnje ukućana. Prvi korak je dakle da uvek kada napuštamo stan proverimo da li smo isključili sve električne uređaje, zatvorili sve prozore i zaključali vrata. Poželjno je i da zatvorimo ventile za vodu kako bismo se zaštitili od eventualnih poplava. Druga mera predostrožnosti je postavljanje alarma i nadzorne kamere, što nas može zaštititi u slučaju provalne krađe. Pored toga, preporučuje se ugradnja sigurnosnih vrata, kao i postavljanje tajmera za svetlo.

Nažalost, čak i kada su sve navedene mere opreza primenjene, ipak se može desiti da dođe do nezgode ili provale u vašem domu. Stoga je najbolji i najsigurniji način da svoj dom obezbedite posedovanje polise za osiguranje lične imovine.

Polisa čuvar kuća koju nudi Kompanija „Dunav“ omogućava vam da osigurate svoj stambeni prostor, kao i stvari u njemu, a u određenim situacijama predmet osiguranja mogu biti i sanitarije, pomoćni objekti, zajednički delovi zgrada, kao i umetnički predmeti ili druge dragocenosti. Polisa čuvar kuća pruža zaštitu u slučaju požara, udara groma, loma stakla, oštećenja nastalih u slučaju kvara instalacija, provalne krađe i razbojništva.

Naravno, postoje i drugi rizici, koji su, nažalost, poslednjih godina učestali i o kojima takođe treba razmišljati, pa stoga postoji mogućnost ugovaranja dodatnih usluga osiguranja koje će vaš dom obezbediti od oštećenja nastalih usled zemljotresa, poplava i bujica.

Pored navedenih rizika, uvek može doći do nepredviđenih situacija ili takozvanih rizika iznenađenja, pa polisa osiguranja čuvar kuća nudi i mogućnost dodatnog osiguranja u slučaju pada letelice na objekat, udara motornog vozila, pada drveta, pritiska snega, oštećenja nastalih za vreme javnih manifestacija i demonstracija i još mnogo toga.

U okviru polise čuvar kuća dostupne su i posebne pogodnosti u slučaju požara, koje podrazumevaju nadoknadu troškova iznajmljivanja privremenog smeštaja za vas i vašu porodicu, uključujući i transport preostalih stvari iz domaćinstva, kao i troškove preventivne zamene brave u slučaju gubitka ključa. Na taj način, ne samo da ćete biti osigurani u slučaju požara, već ćete i sebe i ukućane poštedeti dodatnog stresa prouzrokovanog brigom oko privremenog prenoćišta i skladištenja neoštećenih stvari.

Naravno, pored osiguranja imovine, tu je i briga za ukućane, koja bi trebalo da bude na prvom mestu! Samo uz zdravu porodicu možemo imati čvrst, srećan i stabilan dom, pa je stoga važno i osigurati svoje bližnje. Kompanija „Dunav“ vam zato uz čuvar kuću nudi i osiguranje članova domaćinstva od nesrećnog slučaja ili nezgode nastalih povredom imovine.

Briga o porodici i o sopstvenom domu osnovna je dužnost svakog pojedinca. Osigurajte se na vreme i budite spremni u slučaju neželjenih događaja.Za sve navedene usluge osiguranja čuvar kuća moguće je ostvariti i određene popuste. Za više informacija o polisi osiguranja čuvar kuća možete posetiti najbližu poslovnicu kompanije „Dunav osiguranje“, našu zvaničnu stranicu www.dunav.rs ili uputiti besplatan poziv našem Kontakt centru na broj 0800 386 286.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)