Oko sveta

U OVOM EVROPSKOM GRADU IMA VIŠE MOSTOVA NEGO U VENECIJI: Idealan je za prolećni izlet i provod za pamćenje

Amsterdam ima više od 1.200 mostova i jedinu plutajuću pijacu cveća na svetu

15.03.2024 19:38

U OVOM EVROPSKOM GRADU IMA VIŠE MOSTOVA NEGO U VENECIJI: Idealan je za prolećni izlet i provod za pamćenje
Foto: Shutterstok

Na proleće 2024. godine, mnogi turisti iz Srbije razmatraju da posete Amsterdam, jedan od najživopisnijih gradova Evrope. Ovaj popularni grad u Holandiji privlači posetioce svojim bogatim kulturnim nasleđem, prelepim kanalima i šarmantnim arhitektonskim stilom koji ostavlja bez daha.

Zbog toga je izlet u grad koji nazivaju Venecijom severne Evrope pun pogodak za one koji žele da se opuste u nekom potpuno drugačijem ambijentu i upoznaju grad koji ima više od 1.200 mostova, kao i jedinu plutajuću pijacu cveća na svetu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amsterdam (@amsterdam)

 

Šta videti u Amsterdamu?

Amsterdam je grad sa brojnim atrakcijama i zanimljivostima. Turisti mogu da uživaju u šetnji duž čuvenih kanala, posete muzeje kao što su Rijksmuseum i Van Gog muzej, istraže četvrt Crvenih fenjera, provedu vreme u prelepim parkovima poput Vondelparka ili posete čuvenu pivaru Heineken Experience.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amsterdam (@amsterdam)

 

Takođe, vožnja biciklom je popularan način kretanja po gradu, pa turisti često iznajmljuju bicikle kako bi istražili Amsterdam na autentičan način.

Cene aranžmana na proleće 2024.

Cene aranžmana za Amsterdam mogu varirati u zavisnosti od datuma putovanja, dužine boravka, izbora hotela i drugih faktora. Uobičajeno je da turističke agencije pružaju različite pakete koji uključuju avionsku kartu i smeštaj, a cene se kreću od 375 evra po osobi za četiri dana, odnosno tri noćenja sa doručkom. Malo drugačiji aprilski desetodnevni aranžman koji podrazumeva četvorodnevni boravak u Amsterdamu uz obilazak Berlina i Beča košta oko 500 evra po osobi. Aranžman podrazumeva autobuski prevoz i noćenje sa doručkom.

Prvomajski praznici u Amsterdamu su nešto skuplji ukoliko se opredelite za aranžman sa avio-prevozom. Tako četiri noćenja, odnosno pet dana od početka maja po osobi košta od 769 evra, a aranžman obuhvata prevoz, usluge vodiča, kao i noćenje sa doručkom u hotelu sa tri zvezdice. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amsterdam (@amsterdam)

Takođe, turisti često imaju mogućnost da samostalno organizuju putovanje, birajući avio-karte i smeštaj prema vlastitim preferencijama i budžetu.

Uzbuđenje oko posete Amsterdamu na proleće 2024. godine sigurno će inspirisati mnoge turiste iz Srbije da istraže ovaj prelepi grad i uživaju u njegovim brojnim atrakcijama.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)