Ostali ljubimci

UMETNICI I NJIHOVA DELA: Svako ko ima kućnog ljubimca, ponosni je vlasnik barem jedne „umetnine“!

Obožavamo ih i za njih smo spremni sve da učinimo, ali kada su nevaljali umeju da nam dignu pritisak za sekundu. Govorimo, naravno, o našim krznenim mezimcima!

26.05.2022 19:00

UMETNICI I NJIHOVA DELA: Svako ko ima kućnog ljubimca, ponosni je vlasnik barem jedne „umetnine“!
shutterstock.com

Kada životinja dođe u dom, trudimo se da joj pružimo mnogo ljubavi i pažnje. Ono što često zaboravimo je to da zatvoreni prostor nije njihovo prirodno okruženje i da im je potrebno vreme da se na njega naviknu. A to rade tako što istražuju svoju novu okolinu. I usput nešto gricnu. Ili pocepaju. Ili polome. Kada vlasnici to vide, raguju na najrazličitije načine. Neki viču, drugi se hvataju za glavu, treci za metlu, a neki se tome pak samo slatko nasmeju i dokumentuju umetničko dostignuće svog mezimca. Portal Srećna Republika vam donosi izložbu ovih četvoronožnih „majstora“.

Kao što je ovaj daljinski upravljač, na primer. Pogledajte vi samo taj maestralni otisak zuba, to je vrhunac apstraktne umetnosti. I ponosnog umetnika u pozadini.

Drugi na listi je ovaj dugodlaki maestro, koji pozira ispred svog velelepnog dela. Radi se o najnovijem dizajnu vrata sa otvorenim dnom. Poenta je naravno u poboljšanoj cirkulaciji vazduha.

Sledeći umetnik je jako vezan za svog vlasnika, te ni po koju cenu ne želi da se razdvaja od njega. Zbog toga je u preventivne svrhe izgrizao njegov pasoš na jako kreativan način.

Psi jedu sve što stignu, a ovaj blesavi mališa izgleda najviše voli ukus novčanica. Nama ne izgleda kao da se kaje zbog svoje odluke da prezalogaji svoj džeparac.

Neki psi su prosto talentovani za baštovanstvo. Ali im preciznost nije baš jača strana, pa saksiju, zemlju i biljku poseju po vlasnikovom krevetu. Nekada se toliko umore da se uspavaju pored svoje sadnice.

Da ne ispadne da samo psi imaju umetničku crtu, predstavljamo vam i koke najnovije rase, kopačice. One se uvek staraju da zemljište bude sveže okopano.

Evo još jednog četvoronožnog kriminalca, mačje vrste ovaj put. Ova maca je ekspert za uređenje enterijera i dizajn nameštaja i ona vam garantuje da je izgrebana fotelja hit sezone!

Neki svoje prepreke zaobilaze, neki ih preskoče, a neki ih pregrizu. Čak i kada su one u vidu zida. Možda je ovaj kucan čuo da je kalcijum dobar za kosti, pa je to uradio iz čisto zdravstvenih razloga.

Kupite mački igračku, ona će i dalje više voleti da se igra sa ambalažom. Ovaj pufnasti primerak samo dokazuje tu tezu.

Ovaj maleni papagaj se baš i ne slaže sa rasporedom tipki na tastaturi, pa je rešio da izađe u susret svom gazdi i da mu taj problem reši besplatno i po ubrzanoj proceduri.

Ova mačka baš ne voli venecijanere i ovim potezom je htela da poruči svom vlasniku da bi soba mnogo bolje izgledala uz više sunčeve svetlosti.

On je želeo da baš svi znaju da tu kuću čuva moćni pas. Pa se iz tih razloga prošetao po svežem betonu i u njemu ostavio neizbrisivi trag.

Pas 1, palma 0. On je odlučio da toj boljci nije mesto na tom prozoru i uzeo je stvar u svoje ruke, odnosno šape. Ipak, stvar se otela kontroli i završio je zaglavljen u kragni od pletene saksije. Ne možeš ih baš uvek pobediti, mališa.

Pas je želeo da izađe iz sobe, vlasnik se nije složio. Pas nije bio voljan da pregovara o svom puštanju na slobodu, pa je osmislio plan bekstva. Oštrim zubima i noktima kroz vrata. Malo je falilo da mu plan uspe, ali je uhvaćen u pokušaju bekstva. Ovo su dokazi.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)