Njeno veličanstvo

OVO JE GRAD u kojem svi vole mačke

U ovom ruskom gradu postoji „mačji šef“ koji svakodnevno brine o ishrani i zdravlju uličnih mačaka

25.12.2021 09:00

OVO JE GRAD u kojem svi vole mačke
Pixabay

Na obali Baltičkog mora, 32 kilometra od centra Kalinjgrada, nalazi se mali grad Zelenogradsk u koji turisti rado dolaze ali ne zbog peščanih plaža i istorijskih spomenika, već zbog ljubavi prema mačkama.

Mačke su simbol ovog ruskog grada i nalaze se svuda. Na muralima zgrada, u suvenirnicama, pa čak i na semaforu. Naime, umesto onog „čovečuljka“ ovde se nalaze mačke, što je posebno zanimljivo deci.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Murkla (@murkla_la)

 

U gradu se nalazi i muzej „Murrarium” posvećen ovim životinjama. Podignut im je i spomenik visok 3,3 metra a postoji čak i praznik „Rođendan zelenogradske mačke”.

Ogromnu ljubav prema mačkama pokazali su i time što su pre tri godine otvorili radno mesto pod nazivom „mačiji šef“ sa ciljem da svakodnevno vodi računa o mačkama koje žive na ulici. Zadatak „mačjeg šefa“ je da im obezbeđuje hranu i vodi računa o njihovom zdravlju. Doza dnevnog maženja se podrazumeva.

Zato sve mačke u ovom gradu izgledaju negovano i slobodno se kreću. Vrlo su druželjubive a tome verovatno doprinose i aparati u kojima se u svakom trenutku može kupiti isključivo mačija hrana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)