Kuce

PRONAŠLI SU GA SMRZNUTOG I IZGLADNELOG: Dramatično spašavanje psa i borba za njegov život obišla je svet! (VIDEO)

Neverovatno spasavanje psa u Kanzas Sitiju koji nije reagovao spašen je smrti i sada traži svoj dom.

03.02.2024 12:45

PRONAŠLI SU GA SMRZNUTOG I IZGLADNELOG: Dramatično spašavanje psa i borba za njegov život obišla je svet! (VIDEO)
tiktok/printsceen/kcpetproject

KC Pet Project neprofitna organizacija koja upravlja kampusom za negu životinja i skloništem za njih u Kanzas Sitiju, spasila je psa Hortona 19. januara. Horton i još jedan pas koji je nažalost pronađen mrtav, ostavljeni su potpuno napušteni u kući iz koje su se vlasnici iselili.

Dramatična slika obišla je svet, a spasioci ovog napuštenog psa su rekli da je pas jedva disao kada je pronađen u kući. Nije imao temperaturu pošto toplomer nije mogao da mu je očita, niti je imao pokrete očiju, samo blage otkucaja srca.

Shutterstock

Mnogi psi nemarnošću svojih vlasnika završe na ulici

TikTok je od 25.januara podeljen na profilu ove organizacije i prikazao je kako tim veterinarske klinike sprovodi akciju spašavanja nesrećnog psa. U ovoj akciji koristili su zagrejana ćebad i čizme na Hartonovim šapama. Da je sve to imalo smisla i pozitivan ishod spasioci su znali kada je pas počeo da pomera obrve što ih je ohrabrilo. Polako je počeo da se vraća u život, prenosi newsweek.com. Iz veterinarskog tima su rekli da je već sledećeg dana bio u boljem stanju pun ljubavi i nahranjen. 

Ovaj pas nastavlja da dobija i daje ljubav od tima i volontera. Prate ga na veterinarskoj klinici kako napreduje i uskoro će biti premešten u hraniteljski dom. Kada ponovo dobije na težini biće vraćen na operaciju sterelizacije a nakon toga će, nadaju se volonteri otići u svoj dom zauvek. 

@kcpetproject Horton was found unresponsive and abandoned in a home during the coldest part of our winter. He arrived at our shelter on January 19th when the high was expected to reach only 12 degrees after he was rescued by our Animal Service Officers. He was found with another dog who unfortunately did not make it. After being rushed to our shelter, our vet clinic team jumped into action to save Horton's precious life. Hair dryers, blankets, and even slippers were placed on Horton to help bring his body temperature back to a normal level. Little by little we started to see signs of life. From slightly blinking his eyes, to making eye contact with one of our vets as she spoke words of encouragement to him…he was showing us that he was ready and willing to fight. Before we knew it, Horton eagerly ate wet food that we provided to him showing that he was fully conscious even though he was still very weak. A vet tech carefully carried him to the floor where he could be closely monitored for the rest of the day. Just a few days later…Horton is showing his sweet personality and enjoying the affection and care that our vet clinic is giving him. Horton is on his way to a full recovery and we will fight for him just as he fought for his own life. Our Animal Services Division is pursues criminal charges at the highest level. #animalshelter #shelterdog #shelterpet #vetclinic #vetcliniclife #kansascity #animalservices ♬ Sad Scene BGM Piano Instrument(313618) - HomeMadeGarbage

Budući da je njegov video bio i te kako pregledan, spasioci se nadaju da Horton neće imati problem da pronađe novi dom. Oni su naveli kako već primaju donacije iz čitavog sveta za Hortona. Istraga je kako su iz spasilačke ekipe naveli u toku i za Hortona i za mrtvog psa koji je pronađen sa njim. 

Ovo nije jedini pas kojem je ove zime bio potreban opsežan medicinski tretman, navodi ovaj portal, već je ova organizacija primila alarmantnu količinu poziva zabrinutih stanovnika kada je temperatura išla ispod nule.

Pozivi su se odnosili na alarmiranje građana da životinje borave napolju bez odgovarajućeg smeštaja. To je uspelo da spase mnoge pse zahvaljujući nalozima za pretres i zaplenu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)