Kuce

NASLEDNICI SU OSTALI U ŠOKU KAD JE PROČITAN MAJČIN TESTAMENT: Umesto da njena deca dobiju milione ona je pare ostavila njima! (FOTO)

Liu je penzionerka iz Šangaja koja je pravo bogatstvo ostavila životinjama.

01.02.2024 20:00

NASLEDNICI SU OSTALI U ŠOKU KAD JE PROČITAN MAJČIN TESTAMENT: Umesto da njena deca dobiju milione ona je pare ostavila njima! (FOTO)
Shutterstock

Liu je starija žena iz Šangaja, Kine, koja je iznenadila mnoge odlukom da svoje bogatstvo od čak 2,5 miliona evra, umesto deci, ostavi kućnim ljubimcima. Ova retka situacija izazvala je debatu o porodičnom pravu i praksi nasleđivanja u Kini. Liu je tvrdila da su je deca zanemarivala u starosti, čak i kada je bila bolesna, dok su njeni ljubimci bili pored nje i pravili joj društvo. 

Ova priča pokrenula je pitanje obaveza prema porodici u odnosu na kućne ljubimce, posebno u kontekstu pravnih izazova koji nastaju prilikom ostavljanja zaostavštine životinjama.

pexels.com

Baka rešila da sve ostavi psima i mačkama

Naime, izgleda da je lokalna veterinarska klinika imenovana za poverenika zaostavštine, kako ne bi došlo do pravnih problema zbog ostavljanja novca životinjama. Liu je rekla da su samo njene mačke i psi bili pored nje kada je bila bolesna i da je želela da se novac koristi za brigu o tim životinjama i njihovom potomstvu, kada ona umre.

Iako u Kini postoje pravni izazovi koji ovo otežavaju, Čen Kai iz Pekinga, zvaničnik u sedištu državnog centra za registraciju poslednje želje ove žene, objasnio je da postoje „alternative za rešavanje ovog problema“. Čen je tako sugerisao da Liu imenuje osobu kojoj veruje da "nadgleda" veterinarsku kliniku, kako bi se obezbedila odgovarajuća nega njenih ljubimaca nakon njene smrti, a o tome je pisao i Dejli mejl.

shutterstock.com

Deca ove žene bila u šoku

Ovo nije prvi put da vlasnici kućnih ljubimaca pokušavaju da prepuste bogatstvo svojim životinjama. Njujorška milijarderka Leona Helmsli ostavila je 7 miliona evra svom psu maltezeru, iako je sudija kasnije smanjio iznos na 1,8 miliona funti. Testament su osporili unuci gospođe Helmsli koji su isključeni iz njega „iz njima nepoznatih razloga“. Naime, unuci su tvrdili da njihova baka nije bila mentalno zdrava kada je napravila testament, što je dovelo do smanjenja iznosa namenjenog za psa. 

Slično, nemačka grofica Karlota Libenštajn, ostavila je svoje bogatstvo svom psu Gunteru IV i njegovim potomcima, što je takođe izazvalo pažnju i polemike.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)