Kuce

PAS GA JE UGRIZAO ZA NOGU, A KADA JE DOŠAO U BOLNICU LEKARI SU OSTALI U ŠOKU ONIM ŠTO SU OTKRILI: Bolest mu je već uznapredovala (FOTO)

Dok je spavao na kauču kućni ljubimac ga je ogricnuo za palac ali on to nije osetio usled mnogo ozbiljnije bolesti koja je već zahvatila njegovu nogu.

20.04.2023 12:00

PAS GA JE UGRIZAO ZA NOGU, A KADA JE DOŠAO U BOLNICU LEKARI SU OSTALI U ŠOKU ONIM ŠTO SU OTKRILI:  Bolest mu je već uznapredovala (FOTO)
shutterstock.com

Dejvid Lindzi (64) nije ni slutio da će mu nezgoda sa kućnim ljubimcem spasiti život. On je mirno spavao na kauču u dnevnoj sobi sa sedmomesečnim štenetom bulodiga po imenu Harli. Iz sna ga je trgao vrisak supruge i kad je pogledao ka sopstvenoj nozi shvatio je da mu iz palca lipti krv na sve strane. 

Nije osetio ugriz

Prema njegovim rečima, dok je spavao njenov pas ga je ugrizao za palac na nozi. Ugriz je bio toliko jak da je počela da šiklja krv na sve strane. Međutim, Lindzi ništa od toga nije ostetio.

- Supruga je skočila i zgrabila peškir da mi zaustavi krvarenje. Zamotala je prst i odmah me odvezla u bolnicu. Ugriz je bio toliko jak da je pas zubima došao do kosti i skoro je "sažvakao" moj prst. Nisam mogao da verujem da bi pas tako nešto uradio - rekao je on.

Supruga je strpala u auto i odvezla u bolnicu gde je proveo devet dana.

- Imao sam infekciju zbog ujeda pa su mi davali antibiotike kako bi sprečili njeno širenje i da zahvati kost. Međutim, ispostavilo se da mi je ova nezgoda sa Harlijem zapravo spasila život. Lekari su bili zbunjeni kako nisam osetio ugriz pa su nastavili analizama da utvrđuju o čemu se radi - dodao je Lindzi koji već godinama pati od dijabetesa.

Zahvalan psu 

Ispostavilo se da su arterije i krvni sudovi u njegovoj nozi zapušeni zbog čega je potpuno izgubio osećaj u stopalu. Da se nije dogodila nezgoda sa Harlijem lekari bi morali da mu amputiraju nogu.

- Lekari su me poslali na skener i utvrdili su da su mi začepljene dve arterije koje vode u stopalo zbog čega je ono potpuno utrnulo, ništa nisam oseća. Sada lekari procenjuju da li da mi ugrade stentove kako bi moja noga ponovo imala cirkulaciju. Zvuči paradoksalno ali to što sam mogao da izgubim nožni prst mi je spasilo nogu - objasnio je Lindzi.

Lekari pokušavaju da mu spasu nožni palac iako su male šanse za to.
- Bolje je da mi odseku prst nego amputiraju stopalo ili nogu. Harlijev ugriz je zapravo bio spas za mene jer ko zna da li bih i kad prometio da nešto nije u redu sa mojom nogom. Kako su mi objasnili lekari da sam došao koji mesec kasnije ne bi mogli da mi spasu nogu i ja bih postao invalid. Zahvalan sam svom psu i naravno da ću ga zadržati uprkos nezgodi koju sam imao - naglasio je Lindzi.

Lekari sumnja da je buldog nanjušio bolest svog gazde, više veruju da je u pitanju nezgoda koja je dovela do srećnog kraja po Lindzija i njegovu nogu.

Međutim, postoje i psi koji mogu da nanjuše bolesti od malarije do tumora. Takođe, vršeni su vrlo uspešni eksperimenti sa psima tokom korone koji su uspevali da najuše virus kod bolesnog čoveka i pre nego što bi dobio prve simptome bolesti.   

BONUS VIDEO:

Komentari (0)