Kuce

OVO SU SIGURNI ZNACI DA JE VAŠ PAS SREĆAN SA VAMA: Snimak koji topi i najtvrđa srca! (VIDEO)

Psi pokazuju specifične znakove kada su srećni, a evo o kojima je reč.

19.03.2023 19:01

OVO SU SIGURNI ZNACI DA JE VAŠ PAS SREĆAN SA VAMA: Snimak koji topi i najtvrđa srca! (VIDEO)
Tik Tok-Megan Johnson

Oni koji imaju ljubimce znaju koliku radost im te životinje unose u dom, a opšte je poznato da su među ljubimcima mnogima omijeni psi. Isto kao i ljudi, i naši ljubimci skloni su izražavanju određenih osećanja kroz govor tela i ponašanje, naročito kada je u pitanju radost i sreća.

I dok neki psi radost pokazuju kad vam donesu igračku ili skakuću oko vas, drugi se raduju užini ili kada vide vaše lice na vratima. 

Shutterstock

Fizički kontakt sa vlasnikom je jedan od očiglednih pokazatelja da je pas srećan

Jedan Tiktoker je želeo da otkrije koji su to znaci kojima vaš pas pokazuje da vas voli i da je srećan što vas vidi, pa je objavio simpatičan video sa svojim ljubimcem pokazujući njegovo ponašanje koje to odaje.

U snimku je vlasnik pokazao psa koji se valja po podu, naglasivši da stomak koji ljubimci izlažu gazdi jeste jedan od najočiglednijih znakova da je vaš pas srećan. Započinjanje kontakta psa sa ljudima trljanjem o vas ili udaranjem glavom o vas, zatim pružanjem šapice su takođe dobri znaci. Razdragana igra sa vlasnikom je način kako psi, između ostalog, ispoljavaju svoju sreću, zatim spavanje koje kod njih može da potraje i do 16 sati su znaci da ste na dobrom putu sa ljubimcem. Na kraju, "meke oči", odnosno oči koje su opuštene i nežne, govore da je vaš pas srećan.

- Moj pas radi sve ove stvari. Mislim da radim dobar posao - 

- Na poslu sam i sada mi moj pas nedostaje. Idem kući ranije -

- Obožavam zlatne retrivere -

- Želim reći da imamo srećnog psa -

- Veoma korisne informacije - komentarisali su korisnici mreže.

Ipak, treba naglasiti da je svaki pas za sebe i jedinstven na svoj način tako da sreću može izraziti i na drugačije načine. Pomenuti znakovi su samo dobra smrnica koja pokazuje univerzalne načine kako se ljubimac nalazi u blagostanju. Ipak, vlasnik je taj koji ga najbolje poznaje i koji zna kada može da bude bezbrižan.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)