Kuce

ODGAJALI SU GA DVE GODINE MISLEĆI DA JE LJUBIMAC, ali ubrzo je dostigao 100 kilograma i hodao je na dve noge! Niko nije smeo da mu priđe dok nije završio u kavezu! (FOTO/VIDEO)

U jednoj kineskoj provinciji porodica je kupila štene psa misleći da pripada rasi tibetanskog mastifa.

04.03.2023 16:01

ODGAJALI SU GA DVE GODINE MISLEĆI DA JE LJUBIMAC, ali ubrzo je dostigao 100 kilograma i hodao je na dve noge! Niko nije smeo da mu priđe dok nije završio u kavezu! (FOTO/VIDEO)
pexels.com

Kada je bila na odmoru 2016. godine Su Jun iz kineske provincije Junan kupila je štene tibetanskog mastifa verujući da će pored sebe imati egzotčnog ljubimca nalik medi, koji je poznat na Tibetu po lojalnosti i čuvanju ovaca. Zbog tih karakteristika se primerci ove rase i svrstavaju u najbolje čuvare. Budući da su tibetanski mastifi poznati kao izuzetno veliki psi gustog crnosmeđeg krzna, veoma su atraktivni i zanimljivi, naročito za druga podneblja. Odrasli mužjaci mogu da dostignu i do 77 kilograma. 

Vlasnica je objasnila da je pas izuzeno bio zahtevan i da je imao izražen apetit pa da je svakodnevno uzimao porciju voća i po dve kantice rezanaca. Sve bi bilo u redu da Sui nije nakon dve godine primetila drastične promene kod svog ljubimca. Naime, on je već posle nekoliko meseci od dolaska u porodicu težio 113 kilograma, a iz dana u dan je bivao sve veći.

Ipak, najveće zprepašćenje žena je doživela nakon što je uvidela da njen ljubimac ima sposobnost da hoda na dve noge. Kako je rastao, sve je više ličio na medveda koga se Sui prilično plaši. 

Sui je odlučila da preduzme neki korak, pa je kontaktirala vlasti koje su ubrzo identifikovale njenog ljubimca kao azijskog crnog medveda, klasifikovanog kao ranjiva vrsta, prenosi Njujork post. 

U odrasloj dobi mužjak ovog medveda može dostići težinu do 180 kilogrma. Pošto je medved sve vreme bio u Suinom domu, pre nego što je odvezen u Junan za spasavanje divljih životinja morao je da bude uspavan jer su se zaposleni koji su došli po njega plašili da stupe u interakciju sa njim.

Snimak koji je kasnije obišao svet prikazuje medveda snimljenog u maju 2018. godine sa sjajnim crnim krznom i belim tragom na grudima dok jede pomorandžu u kavezu. 

Tada su zvaničnici objavili da je životinja pronašl svoj pravi dom i da živi zdrav život, međutim, Sui nije bilo jednostavno da ga se tek tako odrekne. 

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Ja

05.03.2023 09:19

Koji su ovo retard? Ne razlikuju psa od medveda???