Sex

NISAM IMALA ODNOS OSAM GODINA, A ONDA SAM SE TOKOM ISTOG UŽASNO POVREDILA! Dugo je čekala da bi se sve završilo OVAKO

Doktori upozoravaju.

15.08.2024 19:45

NISAM IMALA ODNOS OSAM GODINA, A ONDA SAM SE TOKOM ISTOG UŽASNO POVREDILA! Dugo je čekala da bi se sve završilo OVAKO
Shutterstock

Lekari upozoravaju na opasnosti od intimnih odnosa nakon više godina pauze. Naime, 39-godišnja majka je doživela povredu desnog dela vagine nakon što je imala intiman odnos prvi put posle osam godina. Uznemirujući događaj je rezultirao krvarenjem u kupatilu i pacijentkinja je potrošila 20 sanitarnih uložaka u pokušaju da zaustavi krvarenje. Ukupno je izgubila više od pola litre krvi, što je navelo lekare da je zadrže u bolnici preko noći. Pacijentkinja je imala šavove kako bi se zatvorila rana u vagini i zaustavila krv. Sutradan je otpuštena iz bolnice i nije imala dugoročnih komplikacija usled povrede.


Fiziološka priprema vagine za odnos

Lekari su izjavili da je moguće da je povreda nastala zbog nedovoljne lubrikacije vagine pre penetrativnog odnosa. U izveštaju su naveli:

- Vagina postaje podmazana transudatom (tečnostima) i povećava se u dužini i širini kao deo seksualnog uzbuđenja. Intiman odnos koji se događa bez ove fiziološke pripreme vagine verovatnije će dovesti do povrede.

Povrede vagine mogu dovesti do obilnog krvarenja zbog visoke vaskularizacije tog područja, odnosno prisustva velikog broja krvnih sudova. Lekari upozoravaju da povrede na ovom području takođe ostavljaju pacijente izloženim riziku od infekcija i dugoročnih oštećenja reproduktivnih organa, što može biti uzrokovano ožiljnim tkivom.

Studija sprovedena među 316 ginekologa je otkrila da je 83,5 odsto njih lečilo osobe sa povredama vagine nastalim usled intimnog odnosa. U izveštaju objavljenom u časopisu "Case Reports in Clinical Medicine" otkrivene su tri slučaja vaginalnog krvarenja nakon intimnog odnosa, piše Daily Mail.

Hitni slučajevi povreda vagine nakon odnosa


U drugom slučaju, 18-godišnjakinja je izgubila procenjeno dva litra krvi nakon što je imala vaginalnu ranu. Pacijentkinja je takođe imala šavove kako bi zatvorili ranu i transfuziju krvi kako bi nadoknadila izgubljene tečnosti, te je zadržana u bolnici.

U trećem slučaju, 18-godišnja majka je došla u bolnicu sa teškim vaginalnim krvarenjem. Ispostavilo se da je imala ranu u vaginalnom zidu, koja je zatvorena šavovima.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)