Lifestyle

SA 23 GODINE JE OTIŠLA NA KOREKCIJU POLNOG ORGANA: Mučila je veličina vagine, a lekari UPOZORAVAJU

Tretmanu se podvrgla bez mnogo razmišljanja.

10.08.2024 20:01

SA 23 GODINE JE OTIŠLA NA KOREKCIJU POLNOG ORGANA: Mučila je veličina vagine, a lekari UPOZORAVAJU
Jam Press/Jam Press/Profimedia

Influenserka Sabrina Lou izazvala je veliku pažnju javnosti kada je otkrila da je platila da joj se hijaluronska kiselina primeni na intimne delove kako bi povećala veličinu svoje vulve. Ova 23-godišnjakinja, koja je već bila u centru pažnje zbog kontroverznih postupaka, tvrdi da ju je veličina vulve oduvek mučila i da je odlučila da se podvrgne ovom tretmanu bez mnogo razmišljanja.

Jam Press/Jam Press/Profimedia

Devojka koja je išla na korekciju polnog organa

Procedura podrazumeva primenu hijaluronske kiseline, prirodno prisutne supstance u telu koja se često koristi za popunjavanje i povećanje zapremine u različitim oblastima. Sabrina je istakla da je postupak bio relativno brz i trajao je oko 30 minuta, uz upotrebu lokalne anestezije radi smanjenja nelagodnosti. Nakon tretmana, influenserka je iskusila blagi otok i nelagodnost, ali su simptomi nestali u roku od nedelju dana. Ona je istakla da je poštovala sve medicinske preporuke tokom perioda oporavka, a tvrdi da je svaki trenutak vredeo uloženog truda, piše Kurir.

Stručno mišljenje lekara

G. Tunc Tiriaki, konsultant dermatolog, izneo je svoja razmišljanja o korišćenju hijaluronske kiseline za poboljšanje vaginalnog područja. On ističe da ova metoda nosi određene rizike, uključujući mogućnost infekcije, alergijske reakcije i asimetriju, te da rezultati nisu dugotrajni, zahtevajući ponavljanje procedura radi održavanja željenog efekta. Tiriaki smatra da postoji prirodnije i dugotrajnije rešenje u vidu prenosa masti, koje smanjuje rizik od alergijskih reakcija.

- Korišćenje hijaluronske kiseline za poboljšanje vagine nosi nekoliko rizika, uključujući infekciju, alergijske reakcije i asimetriju. Takođe, postoji mogućnost stvaranja grudvica ili nepravilnosti na tretiranom području. Iako je retko, telo može neravnomerno reapsorbovati ovaj sastojak, što zahteva dodatne tretmane. Vremenom, rezultati su privremeni, što zahteva ponavljanje procedura da bi se održao željeni efekat. Prenos masti nudi prirodnije i dugotrajnije rešenje u poređenju sa hijaluronskom kiselinom, jer koristi sopstveno tkivo pacijenta, smanjujući rizik od alergijskih reakcija - naveo je.

BONUS VIDEO:


 

Komentari (0)