Sex

EVO ŠTA SE DEŠAVA U TELU ŽENE KAD DOŽIVI VRHUNAC: Utiče na bolove, mentalno zdravlje čak i štucanje! (FOTO)

Ovo su i drugi benefiti važni za svaki damu.

01.04.2024 22:05

EVO ŠTA SE DEŠAVA U TELU ŽENE KAD DOŽIVI VRHUNAC: Utiče na bolove, mentalno zdravlje čak i štucanje! (FOTO)
shutterstock.com

Nedavno istraživanje Australijskog instituta za zdravlje otkrilo je neke zanimljive činjenice o orgazmima i zdravlju žena. Ove činjenice naglašavaju važnost se*sualnog zadovoljstva za zdravlje i dobrobit žena, kao i neočekivane koristi koje orgazam može imati na telo. Naime, žene koje redovno doživljavaju orgazme su zdravije, energičnije, lakše održavaju dobru formu i imaju bolje psihičko zdravlje.

Shutterstock

Brojne su prednosti ženskog užitka

1. Orgazam i zdravlje grudi

Jedna od iznenađujućih činjenica je da orgazam može pozitivno uticati na zdravlje grudi. Kada doživite orgazam, telo proizvodi veće količine oksitocina, poznatog kao “hormon ljubavi”, koji ne samo da izaziva osećaj zadovoljstva i privrženosti partneru, već navodno i smanjuje nivo kancerogenih supstanci koje izazivaju rak dojke. Ovaj nalaz sugeriše da redovni orgazami mogu doprineti zdravijem životnom veku grudi.

2. Orgazam i ublažavanje bolova

Još jedna neverovatna činjenica je da u trenutku orgazma ne osećate bol. Hormon oksitocin, koji se oslobađa tokom orgazma, može da obezbedi osam do deset minuta bez osećaja bola. Ovo sugeriše da orgazam može biti prirodan način za ublažavanje glavobolje, grčeva ili drugih vrsta bola.

3. Orgazam i mentalno zdravlje

Pored fizičkih koristi, redovni orgazmi takođe imaju pozitivan uticaj na mentalno zdravlje žena. Kao što je već pomenuto, oksitocin, poznat i kao "hormon ljubavi", oslobađa se tokom orgazma. Ovaj hormon ne samo što povećava osećaj bliskosti i privrženosti, već takođe smanjuje nivo stresa i anksioznosti. Studije su pokazale da žene koje redovno doživljavaju orgazme imaju manje predispozicije da imaju depresiju i anksiozne poremećaje.

Shutterstock

Poboljšava i mentalno zdravlje

4. Orgazam kao lek protiv štucanja

Naučnici su slučajno otkrili da orgazam može zaustaviti štucanje. Stimulacija nerva tokom orgazma može zaustaviti dosadno štucanje, neobično, ali intrigantno otkriće o vezi između se*sualnog uzbuđenja i telesnih reakcija.

5. Orgazam i jačanje imunološkog sistema

Neki istraživači sugerišu da redovni orgazmi mogu poboljšati imunološki sistem. Oksitocin i drugi hormoni koji se oslobađaju tokom se*sualnog uzbuđenja mogu pojačati funkciju imunološkog sistema, čineći telo otpornijim na infekcije i bolesti.

6. Orgazam kao faktor dugovečnosti

Napredak u medicinskim istraživanjima sve više ukazuje na to da se*sualno zadovoljstvo može biti ključni faktor dugovečnosti. Kombinacija fizičkih i mentalnih koristi koje donosi redovan orgazam može doprineti boljem opštem zdravlju i produžiti životni vek, a o tome piše portal Glamur.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)