Sex

ZAŠTO SU INTIMNI ODNOSI SA PARTNEROM BOLJI U HOTELU NEGO KOD KUĆE: To nije nimalo slučajno, a stručnjaci otkrivaju razlog (FOTO)

Terapeutkinja Marisa Nelson iznosi bar tri razloga zašto bi bračni parovi trebalo da iznajme smeštaj u obližnjem hotelu, bar na noć.

20.11.2023 21:00

ZAŠTO SU INTIMNI ODNOSI SA PARTNEROM BOLJI U HOTELU NEGO KOD KUĆE: To nije nimalo slučajno, a stručnjaci otkrivaju razlog (FOTO)
shutterstock.com

Mnogi parovi nerado priznaju da su od trenutka kada su dobili decu njihove tzv. bračne dužnosti pretrpele velike promene. Najneprijatnija i najviše uočljiva je ona u vidnom smanjenju se*sulane aktivnosti između bračnih partnera. Razloga za to je mnogo. Ma koliko muškarci bili orni za to u pola dana, noći ili jutra, dame su te koje su najviše kraj novih članova porodice. Tako da posle trenutka kada deca konačnu budu ušuškana u krevetu i zaspu čvrstim snom, posle bar pet buđenja u prvih sat vremena, bračni drugovi jedva da imaju snage da se istuširaju i pripreme šta će sutradan nositi na posao. Potom sledi bežanija po dečijim sobama da bi se uverili da li mališani zaista spavaju, a mnogi koji imaju bebe znaju da ni ta noć neće biti mirna, već samo jedna u nizu besanih noći.

Druga stvar koja sprečava intimu i kada deca nešto odastu su novi problemi. Jedan tata se nedavno pohvalio na društvenim mrežama da kako pošalju decu u vrtić oni u rekordnom roku pokupe sve viruse, tako za sada samo još navodno nisu imali Malariju i Groznicu subotnje večeri, aludirajući na klasik iz davne 1977. godine. Čak i kada su svi dobro i zdravi, veče je trenutak kada su u bračnom krevetu mališani, bake koje su došle da provere kako su im unučići, a u najmanju ruku tu su bar kućni ljubimci i gomila nereda koja je ostala za svima njima.

Shutterstock

Mame su često preumorne zbog dece i sve što žele je da se naspavaju

Ekspertima koji su se bavili proučavanjem zašto mnogo više intimnih odnosa među bračnim partnerima ima u hotelskim sobama, zato nije bilo previše teško da uoče neke od glavnih problema. S druge strane hotelska soba je na prvom mestu mesto gde se dvoje ljudi može u potpunosti opustiti, bez bojazni da neko od dece ili svekra i svekrve upadne u sobu, a opuštanje će se završiti i uživanjem u se*sulanom činu sa partnerom.

Takođe, hotelska soba će ih podsetiti na sva ona putovanja pre nego što su deca i mnoge druge obaveze došle na red, pa će imati i dozu mistike. Stručnjaci savetuje da upravo zbog poboljšanja ljubavnih odnosa bračni partneri treba da počnu da praktikuju da odlaze bar na noć ili vikend u hotel. To može biti sasvim pristupačni hotel u obližnjem gradu, dok ukoliko živite u velegradu iskoristite odlazak u predgrađa u kojima nikada do sad niste bili.

Shutterstock

Hotelska soba se zato čini kao odličan predlog za intimnost

- Prvo, hotelska soba je povezana sa medenim mesecom za bračne parove. Drugo, prepuštanje poznatog okruženja spavaće sobe nepoznatom je veoma uzbudljiv trenutak, što je i naučno dokazano. U novom okruženju, mozak proizvodi više dopamina, hormona sreće i zadovoljstva, koji igra veliku ulogu u se*su, odnosno povećava zadovoljstvo i uzbuđenje. Ekskluzivnost hotelske sobe omogućava parovima da se fokusiraju samo na se*s i potpuno se posvete jedno drugom - objašnjava terapeutkinja Marisa Nelson. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)