Sex

OVO JE STVARNO PROSEČNA VELIČINA PENISA! Muškarci u neverici nakon još jednog istraživanja, a evo šta se kaže za dužinu stopala i šaka!

Jedna od najvećih briga muškaraca širom sveta jeste da li su dobri ljubavnici, te da li je njegov polni organ mali, a sada je otkriveno koja je u stvari prava mera.

17.10.2022 15:05

OVO JE STVARNO PROSEČNA VELIČINA PENISA! Muškarci u neverici nakon još jednog istraživanja, a evo šta se kaže za dužinu stopala i šaka!
shutterstock.com

Od kada je sveta i veka pripadnike jačeg pola opseda pitanje da li su dovoljno obdareni, kao i da li će svojim seksualnim umećem uspeti da zadive žene. Oni se, međutim, tu ne zaustavljaju, te neretko svoj polni organ upoređuju s drugim muškarcima ne bi li dobili informaciju da li su po tom kriterijumu "jači" ili zaostaju.

Ta veoma rasprostranjena dilema postala je u jednom trenutku i ozbiljan predmet istraživanja. Zako su istraživači, mereći veličine penisa na više od15.000 muškaraca širom sveta, utvrdili da ne postoji jaka povezanost između veličine stopala ili dlanova i dužine penisa, iako se verovalo da se na osnovu tih pokazatelja može utvrditi barem neka zakonitost. 

- Žene slobodno mogu da prestanu da ocenjuju ​​muškarce po veličini cipela i njihovih ruku - prenosi IFL Science.

shutterstock.com

Većinu muškaraca muči pitanje da li su dovoljno obdareni i da li zadovoljavaju svoje partnerke na pravi način  

Tim britanskih istraživača odlučio da sprovede istraživanje u saradnji sa zdravstvenim radncima sledeći standardizovani postupak za merenje veličine "muškog ponosa" koji se odnosio na merenja obima (obim u korenu ili u sredini) i dužine (od stidne kosti do vrha glavića). Sastavljeni su podaci iz 20 različitih studije koje su obuhvatile 15.521 muškarca iz raznih zemalja sveta.

Rezultat koji je dobijen tim istraživanjem verovatno će obradovati mnoge muškarce koji su smatrali da nisu dovoljno obdareni.

Foto: Shutterstock

Naučna istraživanja o veličini prosečnog penisa

Naime, utvrđeno je kako je opušteni penis koji se smatra prosečnom prihvatljivom dužinom dugačak 9,16 cm, dok je prosečni penis u erekciji 13,12 cm. Što se tiče obima, pokazalo se da je prosečni obim opuštenog polnog organa 9,31 cm, a 11,66 cm u erektivnoj fazi.

Nadalje, utvrđeno je da su muškarci s penisima na ekstremnim krajevima spektra mnogo ređi. Na primer, samo 5 muškaraca na svakih 100 ima erektivni penis duži od 16 cm. Zaista iznenađujuća informacija. 

shutterstock.com

Muškarcima je velčina njihovog polnog organa jedna od najvažnijih tema 

Iako istraživači nisu uspeli da pronađu značajne dokaze o povezanosti veličine penisa i boje kože, odnosno rase osobe, napominju da se zaključci ne mogu doneti na osnovu tih kriterijuma budući da je većina merenja obavljena na muškarcima bele rase.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)